menu

Családireceptkönyv.hu

Báránycomb pecseny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.

Elkészítés:


A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.

Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi birkapörkölt
Hortobágyi birkapörkölt

Előkészületek: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra hideg vizet öntünk, tüzet gyújtunk a bogrács alá. Az étel elkészítése: Sertészsíron üvegesre pirítjuk a hagymát (ami íz...

Elkészítési idő: 4-8 óra
Nehézség: Közepes
share
Rántott hús darált húsból
Rántott hús darált húsból

Egy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket. Lássuk hogyan készítettem: A darált húst összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
 Töltött bárány
Töltött bárány

A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk. A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Citromos bárányhús gombócok
Citromos bárányhús gombócok

A húshoz adom a hagyma felét, a citrom reszelt héját, a petrezselymet, sózom és alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat formálok belőle. Az olívaolajon megfuttatom a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk