Családireceptkönyv.hu

Báránycomb pecseny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.

Elkészítés:


A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.

Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbász fahajjal, a chorizo
Kolbász fahajjal, a chorizo

1 kg dagadó (bárányból izgalmasabb) két gerezd apróra vágott fokhagyma két csapott teáskanál őrölt fahéj két csapott teáskanál őrölt szegfűszeg két csapott teáskanál durvára őr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hello
Hello

Jdndjx

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Rántott hús darált húsból
Rántott hús darált húsból

Egy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket. Lássuk hogyan készítettem: A darált húst összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB
HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB

A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. A hússzeleteket alaposan me...

Elkészítési idő: 3 ÓRA
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk