báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.
A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.
Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.
A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy darabban a börét is. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma és a paprika. Addig pirítom, folyamatos keveréssel,...
Elkészítési idő: kb.2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, a chilit és apróra vágom, ezután összegyúrom az összes hozzávalót és négyfelé osztom. Az adagokat hoszúkás alakúra gyúrom és nyársra húzom. A nyársakat beke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk. A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű. A bárányt sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, kicsontozom, szárazra törlöm. A serpenyőt felhevítem, kevés olívaolajon alaposan körbepirítom a húst. Sózom, borsozom. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű