menu

Családireceptkönyv.hu

Báránycomb pecseny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.

Elkészítés:


A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.

Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birkapörkölt bográcsban
Birkapörkölt bográcsban

Leszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re. Felaprítjuk a vöröshagymát. Alágyújtunk a bográcsnak, a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Birkapörkölt
Birkapörkölt

A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar MICCS
MICCS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bárányragu
Bárányragu

A megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk