báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.
A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.
Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.
1 kg dagadó (bárányból izgalmasabb) két gerezd apróra vágott fokhagyma két csapott teáskanál őrölt fahéj két csapott teáskanál őrölt szegfűszeg két csapott teáskanál durvára őr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJdndjx
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűEgy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket. Lássuk hogyan készítettem: A darált húst összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. A hússzeleteket alaposan me...
Elkészítési idő: 3 ÓRA Nehézség: Közepes