menu

Családireceptkönyv.hu

Báránycomb pecseny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


báránycomb, borókamag, babérlevél, egy kis tej, füstölt szalonna, 5 deka vaj, só.

Elkészítés:


A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben a ruhát naponta váltogatjuk friss ecetes vízbe mártva.
A sütés előtti napon a combot tejben megáztatjuk, és közvetlenül a felhasználás előtt a tejet letörölgetjük róla. Megtűzdeljük füstölt szalonnaszeletekkel, megforgatjuk 5 deka forró vajon, és kevés vízen az egészet puhára pároljuk.

Végezetül a sütőben ropogós pirosra sütjük a pecsecsét. Párolás helyett ajánljuk az alufóliában való sütést.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Török töltött paradicsom
Török töltött paradicsom

Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető. 1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héjá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Francia bárányragu
Francia bárányragu

Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos-narancsos bárányborda
Rozmaringos-narancsos bárányborda

Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL

a bárányhúst lehártyázzuk a zsírját leszedjük felkockázzuk....a vöröshagymát kockára vágjuk megfonnyasztjuk és a hússal és a gombával feltesszük főni...ízesítjük......mikor megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk