3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.
A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
dfgdfagbsklpőomvop kaőokvőkflko kvápksdg úk úlgúúkgfola őű lkđo gpőmkspő fdvklf pfkgvákfválégkrgá
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KözepesA báránygerincet hosszú késsel igen óvatosan – hogy ne szakadjon – kilyukasztjuk. A töltelékhez a szárított paradicsomot, az articsókát és az olívabogyót tompa végű késsel összez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst bevagdaljuk alaposan és mélyen. A fűszereket bele kell ütögetni, majd mehet az olajozott serpenyőbe, bőrével lefelé. A szerecsendiót ráreszeljük, megsütjük. Fordítsuk meg,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű