3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.
A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben egy kis olajat, adjuk hozzá a fokhagymát. A kockákra vágott bárányt minden oldalán jól pirítsuk meg, ha kell időközben öntsük fel egy kis víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, dobjuk rá a bárányhúst és pirítsuk meg 3-4 percig, kevergetve. Adjuk hozzá a lisztet, paradicsom-pürét és fokhagymát, majd főzzük 2 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát, fokhagymát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott bárányt, a kurkumát, a káposztát és magas hőfokon 7-8 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű