3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.
A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk. A leöblített combot áttöröljük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk. 2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű