Családireceptkönyv.hu

Birkapörkölt 3.


Írta:

Elk. idő: 3-óra kb.
Adag: 5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.







Elkészítés:



A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.
Jó étvágyat kívánok.

Birkapörkölt 3.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL

a bárányhúst lehártyázzuk a zsírját leszedjük felkockázzuk....a vöröshagymát kockára vágjuk megfonnyasztjuk és a hússal és a gombával feltesszük főni...ízesítjük......mikor megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bárányhúsos derelye korianderes hagymamártással
Bárányhúsos derelye korianderes hagymamártással

Zsírpapírral kibélelt tepsibe nagyobb mennyiségű sót rakunk, ez lesz az ún. “sóágy” amire kerül a félbevágott vöröshagyma, lefelé fordítva. Meleg sütőben fél óra alatt besütjük.a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos-narancsos bárányborda
Rozmaringos-narancsos bárányborda

Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránytagine mazsolával, mandulával, mézzel
Báránytagine mazsolával, mandulával, mézzel

A sáfrányt 10 percre forró vízbe rakjuk. Az olajat és vajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a gyömbért, 1 teáskanál sót, fehér borsot, kurkumát, a reszelt hagymát, fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk