10 kg birka szelethús, 3 zacskó görög fűszerkeverék (pl. Kotányi), fél liter olaj, só
1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem.
2. A gyros nyársra húzom egymás után szépen a hússzeleteket, minden szelet után egy kanálnyi olajat öntök rá, majd a tetejét egy nagy szem paradicsommal zárom le.
3. A nyársat forgatva kb fél óra múlva lehet kezdeni a faragást.
1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyros nyársra húzom egymás után szépe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLeszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re. Felaprítjuk a vöröshagymát. Alágyújtunk a bográcsnak, a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat! A birka combot megmossuk, megtisztítjuk majd feldaraboljuk kockákra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. A fokhagymát megpucoljuk és présen nyomju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA báránylapockát egy tepsiben kevés olajon megpirítottam, mindkét oldalát. Mellétettem a félbe vágott sárgarépákat, paszternákot, a hagymát szintén félbe vágva és 8-10 gerezd fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű