Családireceptkönyv.hu

Gyros - OK


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 kg birka szelethús, 3 zacskó görög fűszerkeverék (pl. Kotányi), fél liter olaj, só

Elkészítés:


1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem.

2. A gyros nyársra húzom egymás után szépen a hússzeleteket, minden szelet után egy kanálnyi olajat öntök rá, majd a tetejét egy nagy szem paradicsommal zárom le.

3. A nyársat forgatva kb fél óra múlva lehet kezdeni a faragást.

Gyros - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

Felöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé

Arab húsgolyók: 1. Az újhagymát apró szeletekre vágjuk, majd a reszelt gyömbérrel és a fűszerekkel a húshoz keverjük. A szegfűszegből és a kardamomból erős aromájuk miatt kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Líbiai csípős ragu
Líbiai csípős ragu

Közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a hagymát meg a kis kockákra vágott húst. Rászórjuk a petrezselymet és a baharatot, felöntjük a ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birkapörkölt bográcsban
Birkapörkölt bográcsban

Leszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re. Felaprítjuk a vöröshagymát. Alágyújtunk a bográcsnak, a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk