1/4 csésze nyers rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
30 dkg darált hús
12 nagy paradicsom
1 tk. apróra vágott menta
1 tk. apróra vágott friss kapor
Só és bors
1 zöldpaprika, szeletekre vágva
Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.
1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.
2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.
A recept forrása – receptvaros.hu
A hagymát szeletekre vágjuk, s az agyagedényben – tűzhelyen vagy parázson – egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sóval, borssal, sáfránnyal, illetve az illatos marokkói fűszerk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bárány fejét és aprólékját, esetleg csontosabb húsrészét, miután a faggyújától jól megtisztítottuk, vágjuk fel darabokra és forró vízben abáljuk meg. Ha felfőtt, szedjük ki hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű