1/4 csésze nyers rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
30 dkg darált hús
12 nagy paradicsom
1 tk. apróra vágott menta
1 tk. apróra vágott friss kapor
Só és bors
1 zöldpaprika, szeletekre vágva
Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.
1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.
2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.
A recept forrása – receptvaros.hu
https://trhunews.wordpress.com/2017/03/16/torok-toltott-paradicsom-recept/
Felöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combot vagy lapockát kicsontozzuk, ezeket a csontokat kétfelé fűrészeljük. A színhúst 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Az oldalast a pálcák között szétvágjuk, és 3-4 cm-es darabokra fű...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: KözepesA húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű