menu

Családireceptkönyv.hu

Török töltött paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/4 csésze nyers rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
30 dkg darált hús
12 nagy paradicsom
1 tk. apróra vágott menta
1 tk. apróra vágott friss kapor
Só és bors
1 zöldpaprika, szeletekre vágva

Elkészítés:


Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.

1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.

2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.

A recept forrása – receptvaros.hu

Trükkök, tippek, praktikák:


https://trhunews.wordpress.com/2017/03/16/torok-toltott-paradicsom-recept/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bárányborda fűszeresen
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Bárányborda fűszeresen

A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé
Arab húsgolyók és krémes francia tabulé

Arab húsgolyók: 1. Az újhagymát apró szeletekre vágjuk, majd a reszelt gyömbérrel és a fűszerekkel a húshoz keverjük. A szegfűszegből és a kardamomból erős aromájuk miatt kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provence-i sült bárány
Provence-i sült bárány

A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól. Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával
Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával

1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk. 2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olíva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk