egy jókora hátsó báránycomb kis bordával
belsőségek: máj, tüdő, szív stb.
2-3 főtt tojás
kenyér vagy zsemle
kevés tej
szalonna vagy zsír
hagyma, fokhagyma ízlés szerint
1-2 nyers tojás
só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika vagy paprikaőrlemény
zsiradék a sütéshez
a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk
megfőzzük a belsőségeket és a tojásokat
a töltelék hozzávalóit leőrölhetjük vagy jó apróra felvágjuk, sokkal gusztább, szebb, ha vágjuk
miután megfőttek apróra vágjuk, a tojásokat is összekeverjük
2-3 szelet kenyeret vagy zsemlét tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk és a töltelékbe tesszük
1 kanál zsírt adunk hozzá vagy egy darabka szalonnát felaprózva
belereszelünk tetszés, ízlés szerint fokhagymát és hagymát
sózzuk, borsozzuk, kevés paprikaőrleményt, ételízesítő is mehet bele
hozzáadunk 1-2 nyers tojást, hogy a töltelék összeálljon
a báránycombról a hártyát szépen felfejtjük, ügyeljünk, hogy ne szakadjon el
megtöltjük szépen a töltelékkel, ha szükséges egyes helyeken, bevarrhatjuk
tepsibe teszünk egy jó kanál zsírt, négybe vágunk egy hagymát, beletesszük a tepsibe
ráhelyezzük a báránycombot, megkenjük a tetejét zsiradékkal, s betesszük a lerbe, sütőben
2-3 óra kell a sütéshez, közbe-közbe meglocsoljuk a tepsiben levő zsiradékkal, akkor van kész, amikor piros lesz a teteje
az alja nem pirul meg teljesen, ezért meg lehet fordítani a végén
krumplisalátával tálaljuk
A burger hozzávalóit egy tálban összegyúrom, nedves kézzel pogácsákat formázok a masszából, és lefedve legalább fél órára a hűtőbe teszem. A répákat megmosom, a zöldjüket úgy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA darált húst jól összedolgozzuk a gyömbérrel, a fokhagymával, a csilivel, a hagymával, a tojással, a kurkumával, a korianderzölddel és a mentával, belekeverjük a nagy lyukú reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű