1,5 kg bárányborda
4 cl friss narancslé
4 cl száraz vörösbor
6 evőkanál olívaolaj
2 kanál japán rizsecet (mirin)
1 kanál reszelt narancshéj
1 kanál friss rozmaring (apróra szelve)
só
bors
Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós.
Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc), majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a sütést.
Felöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az...
Elkészítési idő: 3-óra kb. Nehézség: KözepesA sütőt 220 fokra előmelegítjük. A chili magházát eltávolítjuk, felaprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A rozmaring leveket felaprítjuk. Egy mozsárban a chilit, fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz