1,5 kg bárányborda
4 cl friss narancslé
4 cl száraz vörösbor
6 evőkanál olívaolaj
2 kanál japán rizsecet (mirin)
1 kanál reszelt narancshéj
1 kanál friss rozmaring (apróra szelve)
só
bors
Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós.
Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc), majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a sütést.
A húst a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával összegyúrom, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben hagyom állni. Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű