menu

Családireceptkönyv.hu

Sztifadó a görög gulasch


Írta:

Elk. idő: 2 ÓRA
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg marhalábszár,1 nagy fej hagyma,2 gerezd 40 dkg friss paradicsom,1 dl vörösbor,1 rúd fahéj,1 teáskanál cukor,só, bors, citromlé, narancshéj, szerecsendió,legalább fél kiló apró hagyma

Elkészítés:


Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirítani, annyi levet enged, hogy főni fog benne, nem pirulni.A lábosban maradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén adjuk hozzá a fokhagymát és a narancshéjat. Tegyük vissza rá a húst és az összes többi hozzávalót. A paradicsom savasságától függően adjunk hozzá cukrot vagy citromlevet. Kis lángon, a levét pótolva ha elfőné, főzzük kb. 1,5 órát.Időnként kóstoljuk meg a szaftját, és ha kezd kiérződni a fahéj, vegyük ki belőle.Mialatt a hús fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe az egészben hagyott apró hagymákat. Addig kavargassuk, rázzuk, amíg minden oldalról színt kapnak.

Sztifadó a görög gulasch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal

Egy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránytagine mazsolával, mandulával, mézzel
Báránytagine mazsolával, mandulával, mézzel

A sáfrányt 10 percre forró vízbe rakjuk. Az olajat és vajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a gyömbért, 1 teáskanál sót, fehér borsot, kurkumát, a reszelt hagymát, fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkói bárány kuszkusszal
Marokkói bárány kuszkusszal

A húst bevagdaljuk alaposan és mélyen. A fűszereket bele kell ütögetni, majd mehet az olajozott serpenyőbe, bőrével lefelé. A szerecsendiót ráreszeljük, megsütjük. Fordítsuk meg,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csípős bárányragu
Csípős bárányragu

A kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk