1 kg marhalábszár,1 nagy fej hagyma,2 gerezd 40 dkg friss paradicsom,1 dl vörösbor,1 rúd fahéj,1 teáskanál cukor,só, bors, citromlé, narancshéj, szerecsendió,legalább fél kiló apró hagyma
Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirítani, annyi levet enged, hogy főni fog benne, nem pirulni.A lábosban maradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén adjuk hozzá a fokhagymát és a narancshéjat. Tegyük vissza rá a húst és az összes többi hozzávalót. A paradicsom savasságától függően adjunk hozzá cukrot vagy citromlevet. Kis lángon, a levét pótolva ha elfőné, főzzük kb. 1,5 órát.Időnként kóstoljuk meg a szaftját, és ha kezd kiérződni a fahéj, vegyük ki belőle.Mialatt a hús fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe az egészben hagyott apró hagymákat. Addig kavargassuk, rázzuk, amíg minden oldalról színt kapnak.
Elkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket. Lássuk hogyan készítettem: A darált húst összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel és behűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes