1 kg marhalábszár,1 nagy fej hagyma,2 gerezd 40 dkg friss paradicsom,1 dl vörösbor,1 rúd fahéj,1 teáskanál cukor,só, bors, citromlé, narancshéj, szerecsendió,legalább fél kiló apró hagyma
Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirítani, annyi levet enged, hogy főni fog benne, nem pirulni.A lábosban maradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén adjuk hozzá a fokhagymát és a narancshéjat. Tegyük vissza rá a húst és az összes többi hozzávalót. A paradicsom savasságától függően adjunk hozzá cukrot vagy citromlevet. Kis lángon, a levét pótolva ha elfőné, főzzük kb. 1,5 órát.Időnként kóstoljuk meg a szaftját, és ha kezd kiérződni a fahéj, vegyük ki belőle.Mialatt a hús fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe az egészben hagyott apró hagymákat. Addig kavargassuk, rázzuk, amíg minden oldalról színt kapnak.
Adana kepab, Urfa kebap, Alinazik kebap, Beykoz kebap – a török kebabok sorával köteteket lehetne megtölteni. A kebab szó nem mellesleg mindössze annyit jelent: grillezett. Mind kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk kockákra, forgassuk össze a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és borssal, majd letakarva pihentessük 25-30 percet. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGábornak vágjátok le a faszát azt ragasszátok vissza a legkisebb méretre
Elkészítési idő: számold ki lol Nehézség: Nehéz