1 kg marhalábszár,1 nagy fej hagyma,2 gerezd 40 dkg friss paradicsom,1 dl vörösbor,1 rúd fahéj,1 teáskanál cukor,só, bors, citromlé, narancshéj, szerecsendió,legalább fél kiló apró hagyma
Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirítani, annyi levet enged, hogy főni fog benne, nem pirulni.A lábosban maradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén adjuk hozzá a fokhagymát és a narancshéjat. Tegyük vissza rá a húst és az összes többi hozzávalót. A paradicsom savasságától függően adjunk hozzá cukrot vagy citromlevet. Kis lángon, a levét pótolva ha elfőné, főzzük kb. 1,5 órát.Időnként kóstoljuk meg a szaftját, és ha kezd kiérződni a fahéj, vegyük ki belőle.Mialatt a hús fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe az egészben hagyott apró hagymákat. Addig kavargassuk, rázzuk, amíg minden oldalról színt kapnak.
Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát, fokhagymát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott bárányt, a kurkumát, a káposztát és magas hőfokon 7-8 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra hideg vizet öntünk, tüzet gyújtunk a bogrács alá. Az étel elkészítése: Sertészsíron üvegesre pirítjuk a hagymát (ami íz...
Elkészítési idő: 4-8 óra Nehézség: Közepes