Kb 2 kg báránycomb (fél vagy egész)
2 szál rozmaring
8 db boróka bogyó
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk durva tengeri só
2 tk nádcukor
1 ek puha vaj
2 fej vöröshagyma
1.5 dl csirkeleves
2 ek szilvalekvár
2 ek gin
Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk.
A leöblített combot áttöröljük, majd késsel összevagdossuk. A vajas pasztával bedörzsöljük, az ujjunkkal a résekbe nyomjuk a fűszeres vajat. Kb fél órán át marinálni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
A hagymát vastag szeletekre felvágjuk, ezekkel egy tepsit kibélelünk. A hagymára fektetjük a combot, betesszük a sütőbe. 20 perc után a sütőt lejjebb, 180 fokra állítjuk.
Kb 1 órán át sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a bárányhúst.
Kivesszük a combot a sütőből, áttesszük egy tányérra, fóliával leborítjuk. 20-30 percig pihentjük.
Közben elkészítjük a mártást. A keletkezett szaftot egy lábasba átszűrjük, hozzáadjuk a csirkelevest, forráspontig melegítjük, Hozzáadjuk a lekvárt és a gint, majd sűrű, selymes mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.
♥ Ha idősebb bárányhúst alkalmazunk, akkor érdemes tovább marinálni a combot
Íme, a nevezetes recept, amit a francia császárnő végül soha nem kapott meg: az ételhezA raguhoz a hagymát nagyon apróra felvágjuk és az olajon üvegesre sütjük. Ez után hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel és behűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJdndjx
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű