menu

Családireceptkönyv.hu

Skandináv báránysült


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kb 2 kg báránycomb (fél vagy egész)
2 szál rozmaring
8 db boróka bogyó
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk durva tengeri só
2 tk nádcukor
1 ek puha vaj
2 fej vöröshagyma
1.5 dl csirkeleves
2 ek szilvalekvár
2 ek gin

Elkészítés:


Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk.
A leöblített combot áttöröljük, majd késsel összevagdossuk. A vajas pasztával bedörzsöljük, az ujjunkkal a résekbe nyomjuk a fűszeres vajat. Kb fél órán át marinálni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
A hagymát vastag szeletekre felvágjuk, ezekkel egy tepsit kibélelünk. A hagymára fektetjük a combot, betesszük a sütőbe. 20 perc után a sütőt lejjebb, 180 fokra állítjuk.
Kb 1 órán át sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a bárányhúst.
Kivesszük a combot a sütőből, áttesszük egy tányérra, fóliával leborítjuk. 20-30 percig pihentjük.
Közben elkészítjük a mártást. A keletkezett szaftot egy lábasba átszűrjük, hozzáadjuk a csirkelevest, forráspontig melegítjük, Hozzáadjuk a lekvárt és a gint, majd sűrű, selymes mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Ha idősebb bárányhúst alkalmazunk, akkor érdemes tovább marinálni a combot

Skandináv báránysült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birkapörkölt bográcsban
Birkapörkölt bográcsban

Leszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re. Felaprítjuk a vöröshagymát. Alágyújtunk a bográcsnak, a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Iráni bárány tojással, metélt tésztával
Iráni bárány tojással, metélt tésztával

Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a finomra vágott hagymát, a fokhagymát és az apróra vágott gyömbért. Lassú tűzön megpároljuk. Hozzákeverjük a morzsolt cseresznyepaprikát, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka

Először elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pideli kebap - Török
Pideli kebap - Török

Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk