30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erős), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.
A hagymát apróra vágom, a chilit és apróra vágom, ezután összegyúrom az összes hozzávalót és négyfelé osztom. Az adagokat hoszúkás alakúra gyúrom és nyársra húzom. A nyársakat bekenem olivaolajjal és állandóan forgatva meggrillezem. Török köretekkel tálalom.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, dobjuk rá a bárányhúst és pirítsuk meg 3-4 percig, kevergetve. Adjuk hozzá a lisztet, paradicsom-pürét és fokhagymát, majd főzzük 2 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk. Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű