menu

Családireceptkönyv.hu

Bográcsos birkapörkölt


Írta:

Elk. idő: 2,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.







Elkészítés:



A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.

Bográcsos birkapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Bécsi szelet
Bécsi szelet

A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk. A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász fahajjal, a chorizo
Kolbász fahajjal, a chorizo

1 kg dagadó (bárányból izgalmasabb) két gerezd apróra vágott fokhagyma két csapott teáskanál őrölt fahéj két csapott teáskanál őrölt szegfűszeg két csapott teáskanál durvára őr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
 Báránycomb pecseny
Báránycomb pecseny

A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Döner kebab
Döner kebab

A hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk