Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bográcsos birkapörkölt


Írta:

Elk. idő: 2,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg birkacomb,
4-5 fej vöröshagyma,
1 kis fej fokhagyma,
1 csapott kiskanál köménymag,
15-20 dkg zsír,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
2-3 db cseresznyepaprika,
2-3 evőkanál őrölt pirospaprika.







Elkészítés:



A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma, majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül a finomra vágott fokhagyma és köménymag kerül rá.
Víz nélkül feltesszük főni. Kis lángon kezdjük, s ha a hús levet enged, erősítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után az őrölt fűszerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel erősebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elfőtte, egy kevés vízzel pótoljuk. Főtt sós burgonya illik köretnek hozzá.

Bográcsos birkapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Francia bárányragu
Francia bárányragu

Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Iráni bárány tojással, metélt tésztával
Iráni bárány tojással, metélt tésztával

Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a finomra vágott hagymát, a fokhagymát és az apróra vágott gyömbért. Lassú tűzön megpároljuk. Hozzákeverjük a morzsolt cseresznyepaprikát, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránycsülök, tavaszi babraguval
Báránycsülök, tavaszi babraguval

A báránynak sópácot készítünk: 2 liter vízben feloldunk 16 dkg sót. Pár decit kiveszünk belőle, felforraljuk és beleszórjuk a felaprított fűszereket: kakukkfű, rozmaring, babérlevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL
TEJFÖLÖS GOMBÁS BÁRÁNYHÚS NOKEDLIVAL

a bárányhúst lehártyázzuk a zsírját leszedjük felkockázzuk....a vöröshagymát kockára vágjuk megfonnyasztjuk és a hússal és a gombával feltesszük főni...ízesítjük......mikor megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk