Családireceptkönyv.hu

HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB


Írta:

Elk. idő: 3 ÓRA
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A páchoz
6 gerezd fokhagyma
1 szár rozmaring (friss, vagy szárított)
2 nagy csipet kakukkfű (friss, vagy szárított)
40 g olívaolaj
feketebors (őrölt)
3 csipet só
20 g mustár

A sütéshez
600 g báránycomb
20 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:


A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.

Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.

A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.

Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.

A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.

A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük.

A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit.
Légkeverés nélkül, előmelegített 190 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük.

Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.

HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói bárányragu tésztával
Marokkói bárányragu tésztával

A római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bárány zsenge zöldségekkel
Bárány zsenge zöldségekkel

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban, dobjuk rá a bárányhúst és pirítsuk meg 3-4 percig, kevergetve. Adjuk hozzá a lisztet, paradicsom-pürét és fokhagymát, majd főzzük 2 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Olajbogyós báránysült paradicsomos burgonyával
Olajbogyós báránysült paradicsomos burgonyával

A húst nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. Egy kisebb sütőedénybe beletesszük a zsírt, a megtisztított, egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket, a rozmaringágat, öntünk alá egy kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk