Családireceptkönyv.hu

HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB


Írta:

Elk. idő: 3 ÓRA
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A páchoz
6 gerezd fokhagyma
1 szár rozmaring (friss, vagy szárított)
2 nagy csipet kakukkfű (friss, vagy szárított)
40 g olívaolaj
feketebors (őrölt)
3 csipet só
20 g mustár

A sütéshez
600 g báránycomb
20 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:


A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.

Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.

A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.

Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.

A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.

A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük.

A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit.
Légkeverés nélkül, előmelegített 190 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük.

Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.

HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bárány köfte
Bárány köfte

Keverd a húshoz a fűszereket. Hagy állni kb. 30 percig. Melegíts 1 ek olajat serpenyőben (ne többet, a hús úgyis kiengedi majd a zsírját!), vagy izzítsd be a grillt. Közepes láng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rózsás báránykolbász pisztáciával
Rózsás báránykolbász pisztáciával

A húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránylapocka babsalátával
Báránylapocka babsalátával

Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A báránylapockát kicsontozzuk, a csontokat 220 fokos sütőben megpirítjuk, a húst megsózzuk (ha van nagy szemű tengeri sónk, azt használjunk), féló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bográcsos birkapörkölt
Bográcsos birkapörkölt

A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit kis kockákra, az...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk