1 báránycomb ( 1-1,5 kg )
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
rozmaring
só, bors
150 ml fehérbor
1 kávéskanál keményítő
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól.
Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tálat választani, amiben majd sütni fogjuk.
A húst olívaolajjal minden oldalán megkenjük és rátesszük a hagymaágyra. A többi hagymával befedjük, és meglocsoljuk még olívaolajjal.
A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a hús alá öntünk 100 ml fehérbort, rozmaringágat teszünk mellé és 180 fokos sütőben lefedve 4-5 órán át sütjük, amíg teljesen meg nem puhul.
A sütés utolsó félórájában levesszük a fedőt, hogy megpiruljon.
A sültet tálra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt fűszeres levet lábosba tesszük, botmixerrel pépesítjük.
Felforraljuk, és a maradék borban feloldott keményítővel kicsit besűrítjük.
Rizzsel és párolt zöldséggel, illetve a mártással tálaljuk.
Előkészületek: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a húsra hideg vizet öntünk, tüzet gyújtunk a bogrács alá. Az étel elkészítése: Sertészsíron üvegesre pirítjuk a hagymát (ami íz...
Elkészítési idő: 4-8 óra Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes