1 báránycomb ( 1-1,5 kg )
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
rozmaring
só, bors
150 ml fehérbor
1 kávéskanál keményítő
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól.
Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tálat választani, amiben majd sütni fogjuk.
A húst olívaolajjal minden oldalán megkenjük és rátesszük a hagymaágyra. A többi hagymával befedjük, és meglocsoljuk még olívaolajjal.
A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a hús alá öntünk 100 ml fehérbort, rozmaringágat teszünk mellé és 180 fokos sütőben lefedve 4-5 órán át sütjük, amíg teljesen meg nem puhul.
A sütés utolsó félórájában levesszük a fedőt, hogy megpiruljon.
A sültet tálra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt fűszeres levet lábosba tesszük, botmixerrel pépesítjük.
Felforraljuk, és a maradék borban feloldott keményítővel kicsit besűrítjük.
Rizzsel és párolt zöldséggel, illetve a mártással tálaljuk.
Felöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA húst vágjuk kockákra, forgassuk össze a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és borssal, majd letakarva pihentessük 25-30 percet. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA báránygerincet hosszú késsel igen óvatosan – hogy ne szakadjon – kilyukasztjuk. A töltelékhez a szárított paradicsomot, az articsókát és az olívabogyót tompa végű késsel összez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk. Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű