1 báránycomb ( 1-1,5 kg )
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
rozmaring
só, bors
150 ml fehérbor
1 kávéskanál keményítő
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól.
Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tálat választani, amiben majd sütni fogjuk.
A húst olívaolajjal minden oldalán megkenjük és rátesszük a hagymaágyra. A többi hagymával befedjük, és meglocsoljuk még olívaolajjal.
A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a hús alá öntünk 100 ml fehérbort, rozmaringágat teszünk mellé és 180 fokos sütőben lefedve 4-5 órán át sütjük, amíg teljesen meg nem puhul.
A sütés utolsó félórájában levesszük a fedőt, hogy megpiruljon.
A sültet tálra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt fűszeres levet lábosba tesszük, botmixerrel pépesítjük.
Felforraljuk, és a maradék borban feloldott keményítővel kicsit besűrítjük.
Rizzsel és párolt zöldséggel, illetve a mártással tálaljuk.
Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető. 1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héjá...
Elkészítési idő:a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk meg...
Elkészítési idő:Egy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket. Lássuk hogyan készítettem: A darált húst összekeverem...
Elkészítési idő: