a kebabhoz:
250 g darált báránycomb
250 g darált borjúcomb
2 tk olívaolaj
1/2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1/2 tk füstölt fűszerpaprika
1 tk őrölt koriander
1 tk római kömény
1 tk. bors
1 tk só
1 tk sumac (szömörce, közel-keleti delikát üzletben megtalálható, de el is hagyható)
1/2 tk szódabikarbóna
a tálaláshoz:
1 csésze joghurt, 1/2 citrom leve, paradicsom, menta, csípős, vagy édes paprikakrém
A húst a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával összegyúrom, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben hagyom állni. Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Ez azért fontos, mert ha túl hideg a hús, a hirtelen hő hatására több nedvességet ad ki magából. A kezemmel kb 15 cm hosszú rudakat formázok, és grill serpenyőben közepes hőmérsékleten megsütöm mindkét felén.
A joghurtot citromlével összekeverem, majd tálalom a bulgur és a kebab mellé, végül apróra vágott friss mentával megszórom.
https://trhunews.wordpress.com/2017/03/16/torok-kebab-bulgurral/
A római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, kevergetve minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Belekeverjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy éjszakára beáztatjuk a babot. A báránylapockát kicsontozzuk, a csontokat 220 fokos sütőben megpirítjuk, a húst megsózzuk (ha van nagy szemű tengeri sónk, azt használjunk), féló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű