Családireceptkönyv.hu

Cékla és alma saláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db cékla,
- 3 ek. citromlé,
- 2 közepes méretű alma,
- 1 ek. méz,
- 1 ek. növényi olaj,
- zöldségzöldje (petrezselyemzöldje, kapor, bazsalikom)

Elkészítés:


A céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le.
Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Végül adjuk hozzá a növényi olajat és a zöldségzöldjét is, kissé sózzuk meg.
Ízlés szerint adhatunk hozzá hagymát, illetve fokhagymát is, én azonban ezt a friss, savanykás-édeskés változatot részesítem előnyben. Egyébként ha a céklával való foglalkozás közben pirossá színeződik a kezünk, a citrommal, citromlével átdörzsölve megszüntethetjük azt.

Cékla és alma saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Sajtos krémmel töltött sonka
Sajtos krémmel töltött sonka

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros babsaláta
Magyaros babsaláta

A babsalátában az a jó, hogy nagyon gyorsan összedobható. Pepecselhetünk a bab előző este történő beáztatásával, majd megfőzésével, de ha tényleg gyorsan akarjuk összeállítani salá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos tonhalkrém
Citromos tonhalkrém

A mascarponét összekeverjük a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet a levével együtt. Törött borssal, sóval ízesítjük, végül krémesre keverjük. Friss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Sajtsaláta
Sajtsaláta

1. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, sóval, borssal. (Természetesen ízlés szerint.) 2. A sajtokat és az almát apró kis kockára felvagdossuk, a hagymát vék...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk