10 szem burgonya
1 nagy tubus majonéz
1 kis pohár tejföl
1 kiskanál mustár
5 fej hagyma
5 tojás
só, bors
A burgonyát megfőzzük héjában. majd megpucoljuk, felkarikázzuk egy tálba. Leöntjük forró, ecetes vízzel és kihűtjük.
Amikor kihűlt leöntjük róla a páclevet és elkészítjük az öntetet: egy tálba nyomjuk a majonézt, tejfölt és mustárt, só, bors, majd összekeverjük.
A hagymát vékony karikákra vágjuk és rászórjuk a sót, cukrot. A paradicsomot negyedbe, nyolcadba vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Ráöntjük az ecetet, az olajat, rászórjuk a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát sós, kevés olajat csepegtetve a vízbe kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig elkészítjük a többi hozzávalót. A salátákat megmossuk, felcsíkozzuk....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA salátához nagy lyukú reszelőn lereszelünk 1-2 fej a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágunk 1-2 fej lila hagymát, ízesítjük 1 evőkanál mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű