- csirkemell,
- citromlé,
- só,
- fokhagyma,
- gyömbér,
- koriander,
- chili,
- római kömény,
- garam masala,
- bors,
- görög joghurt,
- tejszín,
- vaj,
- cukor,
- paradicsomlé,
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, locsolok rá friss citromlevet, megsózom, adok hozzá 2 g zúzott fokhagymát, reszelt friss gyömbért, őrölt csilit, római köményt, garam masalát és 2 ek. görögjoghurtot. Alaposan összekeverem és lefedve 1 órán át állni hagyom. Ezután egy serpenyőben pár kanál olajat melegítek és a húsdarabokat egyesével beleteszem. Nem túl sokat, hogy süljön, ne párolódjon. Mindkét oldalát pirosra sütöm. A kész húsokat kiszedem. Amikor az összes készen van, a visszamaradt zsiradékhoz adok egy kanál ghít (vagy vajat) és egy fej finomra aprított vöröshagymát puhára sütök rajta. Sóval, borssal, római köménnyel, zúzott fokhagymával, garam masalával, csilivel, egy teáskanál barnacukorral ízesítem, majd felöntöm fél liter jó fajta, sűrű paradicsomlével. Gyakran megkeverve addig főzöm ezt a mártást, amíg jól besűrűsödik. Ekkor adok hozzá egy doboz tejszínt és beleteszem az elősütött húsokat. Pár perc alatt összefőzöm. Korianderral megszórva tálalom.
1. A vegyes zöldségeket megpároljuk, az apróra vágott almát hozzákeverjük, fehérborssal, pici sóva megszórjuk. 2. A csirkemellből kb. fél cm vastagságú szeleteket vágunk, picit me...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű