Mártás:
- 2 ek. majonéz,
- 2 dl görög joghurt,
- 2 ek. almalé,
- só,
-bors,
- szerecsendió,
- kevés citromlé,
Saláta alap:
- 1 főtt csirkemell,
- 2 száll zeller,
- 1 alma,
- 2 szál újhagyma,
- 1 kis fej saláta,
- 8 dkg pirított, aprított dióbél,
- 3 retek,
A mártáshoz a majonézt, a joghurtot, almalét, citromlét, sóval, borssal és a reszelt szerecsendióval összekeverjük.
A csirkehúst bőr nélkül csíkokra vágjuk. A megmosott zellerszárat és az almát feldaraboljuk. Az összes hozzávalót nagy tálba öntjük és a mártást ráöntjük és az egészet jól összekeverjük.
A megmosott és víztől leitatott salátaleveleket tányérra tesszük és rákanalazzuk a csirkesalátát. A szeletelt retekkel és a pörkölt,durvára vágott dióval díszítjük.
A sárgarépát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a zöldségeket. A majonézben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót, és a káposztás-ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt, a hagymát, a főtt tojásokat ledarálom vagy összeaprítom és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát háromszoros mennyiségű sós vízben 10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A salátát leveleire szedjük, és nagyobb darabokra tépkedjük. A csirkemellet kisebb kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes