menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés tócsni


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg csirkemellfilé,
- 6 db burgonya,
- 1 db tojás,
- 3 evőkanál tejföl,
- 3 ek liszt,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
- 1 cs. petrezselyemzöld,
- 10 dkg reszelt sajt,
A sütéshez:
- 2 dl étolaj,
A tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 dl tejföl,

Elkészítés:


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk.
Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.
A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
Negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt.
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos, burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel, sajttal megszórjuk.

Csirkés tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsós pulykaragu
Zöldborsós pulykaragu

A pulykahúst felkockázzuk, a hagymát, paradicsomot, paprikát olajon megdinszteljük. Ehhez hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Lefedve addig pároljuk, míg levet nem enged, illetve...

Elkészítési idő: kb 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ínyenc csirkeragu
Ínyenc csirkeragu

A csirkemellet és a zöldségeket csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk először a ceruzababot majd a paprikát, pó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Baconös-paradicsomos csirkemell
Baconös-paradicsomos csirkemell

A csirkemell filéket felszeleteljük és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon elősütjük mindkét oldalát. A mustárt és a zúzott fokhagymát egy kevés ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Vadas mártás csirkével
Vadas mártás csirkével

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket, és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk