- 30 dkg csirkemellfilé,
- 6 db burgonya,
- 1 db tojás,
- 3 evőkanál tejföl,
- 3 ek liszt,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
- 1 cs. petrezselyemzöld,
- 10 dkg reszelt sajt,
A sütéshez:
- 2 dl étolaj,
A tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 dl tejföl,
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk.
Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.
A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
Negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt.
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos, burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel, sajttal megszórjuk.
A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük. Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel. Fedő al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirke combokat alaposan megmossuk, a bőrét lehúzzuk úgy, hogy az alsó porcos részre hajtogatjuk, majd szárazra töröljük. 2. A fűszereket összekeverjük, a csirkéket beolajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. 2. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz