Tészta:
- 1 csésze cukor,
- 1 csésze darált dió,
- 1 csésze tej,
- 1 csésze liszt,
- fél csésze vaj vagy olaj,
- 1 tojás,
- 1 csom. sütőpor,
- 1 csom.vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
Krém:
- 2 csomag vaníliáspudingpor,
- 5 dl tej,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csom. vaníliáscukor .
Hab:
- 2 dl cukrászhab
Elkészítjük a tésztát, megsütjük.
Felfőzzük a tejjel a pudingot, hűtjük. Porcukorral habosra keverjük a vajat és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és habosra keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krémet és a felvert cukrászhabot.
Tetejét megszórjuk darált dióval.
Tepsi mérete : 32 x 26 cm 1csésze = 2 dl.
A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizsből tejjel és cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat, ezután kihűtjük. A citrom héját lereszeljük levét kicsavarjuk és a rizshez adjuk. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt kb. 170 fokra előmelegítjük. A vajat a porcukorral robotgéppel jól ki kavarjuk, közben a sót a liszthez keverjük. A vajas cukorhoz hozzáadjuk a vaníliát és a lisztet, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA barackot vágd fél cm vékony csíkokra, szórd meg a cukorral, a fahéjjal, a liszttel, és mehet hozzá a citrom leve is. Óvatosan forgasd össze. A leveles tésztát terítsd ki, és vágd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű