menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé,
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt,
- 14 szem magozott aszalt szilva,
- 7 felezett őszibarack (konzerves),
- só,
- őrölt bors,
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez,
Panírhoz:
- 5-6 ek liszt,
- 6 felvert tojás,
- 25 dkg zsemlemorzsa,
Sütéshez:
- étolaj,

Elkészítés:


A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.
Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.
Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.
Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.
Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.
Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.

Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mézes-pikáns csirke lime-os őszibarack salátával
Mézes-pikáns csirke lime-os őszibarack salátával

A sütőt 180 fokra állítom. Elkészítem a dresszinget (mert a hússütéshez is kelleni fog egy egészen kevés belőle): lime levét, lime lereszelt héját, mézet, olajat és a felaprított...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Rakott csirkemell
Csirkemell - Rakott csirkemell

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és fűszerezzük. 2. Egy tálat, vagy valamilyen formát (én püspökkenyérbe készítettem) alufóliával kibélelünk, majd a következőket rét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Görög saláta csirkecombbal
Görög saláta csirkecombbal

Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Teps...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk