- 10 db tojás,
- 3 evőkanál tejföl,
- 2 dkg vaj,
- 2 evőkanál majonéz,
- 1 teáskanál mustár,
- 0.5 db póréhagyma,
- só, bors,
A tojásokat főzd keményre forrástól számítva kilenc-tíz perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűlnek, vágd ketté. A sárgákat rakd külön tálkába, és villával nyomkodd össze. Sózd, borsozd, keverd össze az olvasztott vajjal, a mustárral, a majonézzel, a tejföllel és az aprított hagymával.
Ha szeretnéd, hogy jó krémes legyen, bevetheted a botmixert is. A masszát töltsd vissza a tojásfehérjékbe. Ezt akár kanállal is megteheted, de még elegánsabb lesz, ha habzsákot használsz. Díszítheted a tojáskrémet póréhagymával, pritaminkrémmel, pirospaprikával, petrezselyemzölddel vagy akár kaviárral, szardíniával is.
A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de ép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA retkeket meghámozzuk, lereszeljük. Olívaolajat, sót, borsot összekeverjük a joghurttal és belenyomjuk a fokhagymát is. Beletesszük a retket és hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzés, összekeverés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű