500 g tészta (bármilyen fajtát használhatunk)
60 g apróra vágott lilahagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (falatnyi darabokra vágva)
400 g marinált articsóka (leszűrve és felvagdosva)
1 nagy paradicsom (apróra vágva)
60 g darabosabb feta sajt
45 g friss petrezselyem
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál szárított oregánó
só és bors ízlés szerint
2 citrom (cikkekre vágva a díszítéshez)
Egy fazékban vizet forralunk és egy kis sóval megfőzzük benne a tésztát. 8-10 perc elég lesz neki. Leszűrjük.
Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beleszórjuk a lila hagymát és a fokhagymát és 2 percig kevergetjük. A serpenyőbe tesszük a csirkemelleket és 5-6 perc alatt megsütjük őket.
Lejjebb vesszük a tűzhelyen a hőfokot, a serpenyőbe szórjuk az articsókát, a paradicsomot, a feta sajtot, a petrezselymet, a citromlevet, az oregánót és a megfőtt tésztát. 2-3 perc alatt összemelegítjük őket. Levesszük a tűzhelyről . Ízlést szerint sóval és borssal ízesítjük a húst, majd citrommal díszítjük.
Görögországban érezhetjük magunkat ezzel az isteni és laktató étellel.
A kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.) Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű