500 g tészta (bármilyen fajtát használhatunk)
60 g apróra vágott lilahagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (falatnyi darabokra vágva)
400 g marinált articsóka (leszűrve és felvagdosva)
1 nagy paradicsom (apróra vágva)
60 g darabosabb feta sajt
45 g friss petrezselyem
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál szárított oregánó
só és bors ízlés szerint
2 citrom (cikkekre vágva a díszítéshez)
Egy fazékban vizet forralunk és egy kis sóval megfőzzük benne a tésztát. 8-10 perc elég lesz neki. Leszűrjük.
Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beleszórjuk a lila hagymát és a fokhagymát és 2 percig kevergetjük. A serpenyőbe tesszük a csirkemelleket és 5-6 perc alatt megsütjük őket.
Lejjebb vesszük a tűzhelyen a hőfokot, a serpenyőbe szórjuk az articsókát, a paradicsomot, a feta sajtot, a petrezselymet, a citromlevet, az oregánót és a megfőtt tésztát. 2-3 perc alatt összemelegítjük őket. Levesszük a tűzhelyről . Ízlést szerint sóval és borssal ízesítjük a húst, majd citrommal díszítjük.
Görögországban érezhetjük magunkat ezzel az isteni és laktató étellel.
Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A tonhalat l...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. A bacont csíkokra vágjuk, kipirítjuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldaraboljuk a koktél paradicsom kivételével. 3-4 levél salátát és pár szelet zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű