- körte,
- kevert saláta zöldség (például saláta, spenót, rukkola),
- 1/2 csésze morzsolt kék sajt,
- 1/4 csésze apróra vágott dió,
- 1/4 csésze szárított áfonya,
- 2 tk. balzsamecet,
- 1 tk. méz,
- 2 tk. olívaolaj,
- Só és bors ízlés szerint,
A körtét karikára vágom és egy picit megdinsztelem.
Salátás tálban összekeverjük a salátazöldeket, a morzsolt kéksajtot, az apróra vágott diót és az aszalt áfonyát.
Egy kis tálban összeöntjük a balzsamecetet, mézet, olívaolajat, sót és borsot, elkészítjük az öntetet, amit ráöntök a salára és összekeverem. A körte szeleteket függőlegesen rendezzük fel tálalótálra. A körte szeletek közepére kanalazzuk a salátakeveréket, függőlegesen újra felépítve a körtét. Körtét további kéksajtmorzsával, dióval, és ha kívánod, szárított áfonyával is megszórjuk.
Azonnal tálaljuk fel a kék sajtsalátátás körtét, mely finom és elegáns előételként vagy köretként.
Csíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk. zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű