- körte,
- kevert saláta zöldség (például saláta, spenót, rukkola),
- 1/2 csésze morzsolt kék sajt,
- 1/4 csésze apróra vágott dió,
- 1/4 csésze szárított áfonya,
- 2 tk. balzsamecet,
- 1 tk. méz,
- 2 tk. olívaolaj,
- Só és bors ízlés szerint,
A körtét karikára vágom és egy picit megdinsztelem.
Salátás tálban összekeverjük a salátazöldeket, a morzsolt kéksajtot, az apróra vágott diót és az aszalt áfonyát.
Egy kis tálban összeöntjük a balzsamecetet, mézet, olívaolajat, sót és borsot, elkészítjük az öntetet, amit ráöntök a salára és összekeverem. A körte szeleteket függőlegesen rendezzük fel tálalótálra. A körte szeletek közepére kanalazzuk a salátakeveréket, függőlegesen újra felépítve a körtét. Körtét további kéksajtmorzsával, dióval, és ha kívánod, szárított áfonyával is megszórjuk.
Azonnal tálaljuk fel a kék sajtsalátátás körtét, mely finom és elegáns előételként vagy köretként.
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A krumplit vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. 2. A tojássárgákat a vajjal simára, habo...
Elkészítési idő: 60 percKb. 80 dkg nyers csirkemellet aprítóban turmixoltam 2 tk. sót adtam hozzá (legközelebb többet fogok) 1 nagy kanál kacsazsír ízesítettem: apróra vágott pritamin paprikával, snidl...
Elkészítési idő:A meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő: