- krumpli,
- liszt,
- zsemlemorzsa,
- tojás,
- só,
- őrölt bors,
- olaj,
Nem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumpli hámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha ezzel megvagy, egy krumplinyomóval vagy akár bot mixerrel pürésítsd őket. Várd meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd verd fel a tojásokat, és add a krumplihoz a liszt, valamint némi só és bors társaságában. Keverd homogén masszává az egészet, formálj belőle - ha túl lágynak érzed, egy kis liszttel még sűrítsd - kis krokett formájú darabokat, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban süsd őket készre.
A tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsoljuk be a stőt 220 fokra. A cukkinik végeit vágjuk le és 1-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. A tojásfehérjéket akkora edényben verjük fel, amekkorába belefér az összes cukkini,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű