- krumpli,
- liszt,
- zsemlemorzsa,
- tojás,
- só,
- őrölt bors,
- olaj,
Nem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumpli hámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha ezzel megvagy, egy krumplinyomóval vagy akár bot mixerrel pürésítsd őket. Várd meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd verd fel a tojásokat, és add a krumplihoz a liszt, valamint némi só és bors társaságában. Keverd homogén masszává az egészet, formálj belőle - ha túl lágynak érzed, egy kis liszttel még sűrítsd - kis krokett formájú darabokat, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban süsd őket készre.
Az édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük. A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi (egyujjnyira), teljesen puhára. Saját levében nyomkodjuk össze burgonyatörővel. Apránként beleszórjuk a lisztet és elkeverjük (fa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes