40 dkg krumpli
20 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg élesztő
só
bors
petrezselyem
A krumplit meghámozzuk, kockára vágva pohára főzzük.
Kihütjük, majd burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, élesztőt, sót, borsot, petrezselymet.
Jól összedolgozzuk, kb. fél óráig állni hagyjuk.
Forró olajba szaggatjuk két evőkanál segitségével.
Nagyon finom szaftos husokhoz, de akár sülthushoz, vagy még magában is!
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sü...
Elkészítési idő: 45 percA kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben...
Elkészítési idő: 30 percHáromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára. ➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet. ➌ Elkeverem az olívaolajat a fűs...
Elkészítési idő: 40 perc