40 dkg krumpli
20 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg élesztő
só
bors
petrezselyem
A krumplit meghámozzuk, kockára vágva pohára főzzük.
Kihütjük, majd burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, élesztőt, sót, borsot, petrezselymet.
Jól összedolgozzuk, kb. fél óráig állni hagyjuk.
Forró olajba szaggatjuk két evőkanál segitségével.
Nagyon finom szaftos husokhoz, de akár sülthushoz, vagy még magában is!
Kevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit spirálozóval spagettitészta alakúvá varázsoljuk. Serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleforgatjuk a tésztát. Fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg át nem forrósodot...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, majd a 2 csésze tarhonyát rászórjuk és néha megkavarva kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű