Hozzávalók:
A bundához:
• 6 evőkanál finomliszt,
• 3 csapott ek étkezési keményítő,
• 1 ek napraforgó olaj,
• 1 db tojás,
• 1 db csirkemellfilé,
• 1 csipet só,
• 2 evőkanál víz (pici),
• 1.5 kk sütőpor,
A mázhoz:
• 100 g ketchup,
• chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém),
• 2 teáskanál méz (ízlés szerint),
• 3 ek szezámmag,
A sütéshez:
• 3 dl napraforgó olaj,
A húst felkockázzuk.
A bundához egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk.Mivel nekem nagyon sűrű lett a tészta így még tettem hozzá vizet, szépen lassan mindig csak 1-1 evőkanállal, nehogy túl híg legyen. Beleforgatjuk a húst.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
Annyit változtattam rajta, hogy felix csipős ketchut használtam, mert a nagyon csipőset nem szeretem, így a csili kimaradt és mikor kisűlt az összes hús akkor forgattam össze a mázzal.
A csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le. A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCsirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, fűszerezem. A szeletekre 1 vagy fél szelet sajtot teszek, apróra vágott lilahagymát teszek a sajtra, majd feltekerem. Fogpiszkálóval rö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű