- 1 kg csirkemellfilé
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- olaj
A húst mosd meg és mind a két oldalát kend be sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat és a húsok mindkét oldalát pirítsd meg. A megpirított húsokat tedd egy sütőformába, vagy hőálló tálba.
A tejszínhez add hozzá a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd fűszerezd. A szószt öntsd rá a húsra és szórd rá a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben süsd 20 percig, ne süsd tovább, hogy a hús ne száradjon ki.
Előre fűszerezd be, hogy a hús átvegye az ízeket!
a csirke mellet aprítóba rakom.. alaposan megjáratom a gépet, hozzá adoma fűszereket a zsírt.... ezzel is járatom konkrétan pépet kell kapnom... hozzá öntöm a vizet azzal is járato...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A csirkemell filéket felszeleteljük és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon elősütjük mindkét oldalát. 2.A mustárt és a zúzott fokhagymát egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket megmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábosban kiengedjük a zsírját. Ezen a zsíron (és szükség szerint plusz zsiradék hozzáadásával) dinszteljük az apróra vágott vörösh...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű