menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkemellfilé
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:


A húst mosd meg és mind a két oldalát kend be sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat és a húsok mindkét oldalát pirítsd meg. A megpirított húsokat tedd egy sütőformába, vagy hőálló tálba.
A tejszínhez add hozzá a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd fűszerezd. A szószt öntsd rá a húsra és szórd rá a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben süsd 20 percig, ne süsd tovább, hogy a hús ne száradjon ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előre fűszerezd be, hogy a hús átvegye az ízeket!

Sajtos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tandoori csirke FJ
Tandoori csirke FJ

Keverjük össze egy tálban a citromlevet, a pirospaprikát, és a lilahagymát. A csirkemelleket forgassuk meg a citromos lében, majd rakjuk félre kb 10 percre. A pác hozzávalóit kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-csirkés spagetti
Fokhagymás-csirkés spagetti

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál Oliva olaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a "szószt"...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Illatos, omlós rántott csirke
Illatos, omlós rántott csirke

A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Paradicsomos borsós csirkeragu
Paradicsomos borsós csirkeragu

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk