- 1 kg csirkemellfilé
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- olaj
A húst mosd meg és mind a két oldalát kend be sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat és a húsok mindkét oldalát pirítsd meg. A megpirított húsokat tedd egy sütőformába, vagy hőálló tálba.
A tejszínhez add hozzá a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd fűszerezd. A szószt öntsd rá a húsra és szórd rá a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben süsd 20 percig, ne süsd tovább, hogy a hús ne száradjon ki.
Előre fűszerezd be, hogy a hús átvegye az ízeket!
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően vál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tekert hús töltelékének hozzávalóit alaposan összekeverjük, beletöltjük a szeletekbe, szorosan egymás mellé rakjuk egy serpenyőbe. Zsiradékban forgatva szép pirosra sütjük. A c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű