- 4 darab cékla
- marék rucola
- 1 db narancs
- kb.60 gr. sós, morzsolható sajt, pl feta
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek balzsamecet
- ízlés szerint só
A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és a 200 fokosra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Ha megpuhultak, kicsomagoljuk őket, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a hájukat és felkockázzuk. Elkeverjük a kifilézett, apróra vágott naranccsal, a megmosott és megszárított rukolával, majd a tetejére morzsoljuk a sajtot. Az olajból és az ecetből öntetet keverünk, ezzel locsoljuk meg a salátát.
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 35 percA zöldségeket megmosom, majd feldarabolom, a sajtot felkockázom, majd a zöldségekkel összekeverem. Meglocsolom olajjal Fűszerezem szárított bazsalikommal
Elkészítési idő:A sült csirkemellről leszedjük a húst és csíkokra vágjuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldaraboljuk. A salátaleveleket nagyobb darabokra tépjük. A medvehagymát apróra vágjuk....
Elkészítési idő: