- 50 dkg lisztes burgonya,
- 9 evőkanál liszt (nem púpos).
- 2 nyers tojásfehérje,
- zsemlemorzsa,
- csipet só
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, kihűtjük !!!!!!!!!. Hozzáadjuk a 2 nyers tojásfehérjét, a lisztet és a csipet sót. 20 percig letakarva pihentetjük. Utána 8 egyforma részre osztjuk (8 gombóc lesz belőle!) Belisztezett deszkán a tésztadarabokból köröket formázunk, a közepére tesszük a szilvát (vagy s.barackot, kockacukor mehet a közepére a fahéjjal együtt), és gombócokat formázunk. Bő forró vízben 5 percig főzzük, és vajon pirított zsemlemorzsára szedjük.
A lisztből, tejből, vízből és sóból sima tésztát keverünk, a tojásokat felverjük és habverővel vagy robottal a tésztához keverjük. 10-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük. 2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük. 3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSIMÁN PÖRKÖLTÖT KÉSZÍTÜNK A DARÁLT HÚSBÓL MIKOR KÉSZ AKKOR 1 EVŐKANÁLNYI PARADICSOM PÜRÉVEL ÖSSZEFŐZZÜK A TÉSZTÁT SÓS VÍZBE MEGFŐZZÜK AZTÁN ÖSSZEKEVERJÜK
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg. 2. A masszát d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű