- 50 dkg lisztes burgonya,
- 9 evőkanál liszt (nem púpos).
- 2 nyers tojásfehérje,
- zsemlemorzsa,
- csipet só
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, kihűtjük !!!!!!!!!. Hozzáadjuk a 2 nyers tojásfehérjét, a lisztet és a csipet sót. 20 percig letakarva pihentetjük. Utána 8 egyforma részre osztjuk (8 gombóc lesz belőle!) Belisztezett deszkán a tésztadarabokból köröket formázunk, a közepére tesszük a szilvát (vagy s.barackot, kockacukor mehet a közepére a fahéjjal együtt), és gombócokat formázunk. Bő forró vízben 5 percig főzzük, és vajon pirított zsemlemorzsára szedjük.
Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, tésztaszaggatóval formázzuk, levegőn száradni hagyjuk - pár napot - majd eltesszük üvegekbe.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSIMÁN PÖRKÖLTÖT KÉSZÍTÜNK A DARÁLT HÚSBÓL MIKOR KÉSZ AKKOR 1 EVŐKANÁLNYI PARADICSOM PÜRÉVEL ÖSSZEFŐZZÜK A TÉSZTÁT SÓS VÍZBE MEGFŐZZÜK AZTÁN ÖSSZEKEVERJÜK
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű