- 50 dkg lisztes burgonya,
- 9 evőkanál liszt (nem púpos).
- 2 nyers tojásfehérje,
- zsemlemorzsa,
- csipet só
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük, kihűtjük !!!!!!!!!. Hozzáadjuk a 2 nyers tojásfehérjét, a lisztet és a csipet sót. 20 percig letakarva pihentetjük. Utána 8 egyforma részre osztjuk (8 gombóc lesz belőle!) Belisztezett deszkán a tésztadarabokból köröket formázunk, a közepére tesszük a szilvát (vagy s.barackot, kockacukor mehet a közepére a fahéjjal együtt), és gombócokat formázunk. Bő forró vízben 5 percig főzzük, és vajon pirított zsemlemorzsára szedjük.
Forró olajba kiszagatom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban elkevertem a lisztet,a sót és a reszelt sajtot.Majd hozzáadtam a tejet és a tojást,egy villával összekevertem,majd egy kivajazott jénaiba öntöttem.200 fokos sütőben megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket egy tálban összekeverjük. A tésztát 9 részre osztjuk. Részenként kinyújtjuk és megtöltjük. Hármasával összefonjuk. A fokhagymát és a felvágott zöldségzöldjét belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes