menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött pulykamell baconbe tekerve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg pulykamell egészben
- 30 dkg bacon,
- 5 gerezd fokhagyma zúzva,
- 5 dl tej,
Töltelékhez:
- 20 dkg pulykamáj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 4 nagy fej gomba,
- 2 keményre főtt tojás,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 nyers tojás,
- só, bors, majoránna,

Elkészítés:


A pulykamellet klopfoljuk ki szép vékonyra, olyan nagyra, amilyen nagyra csak tudjuk. Áztassuk egy éjszakára fokhagymás tejbe.
Másnap csepegtessük le a pulykamellet, majd töröljük szárazra.
Készítsük el a tölteléket. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a feldarabolt gombát. Süssük össze addig, amíg a gomba nem pirul meg kicsit, majd tegyük hozzá a kisebb darabokra vágott májat. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük.
A májas töltelékhez, tegyük hozzá az apróra vágott főtt tojásokat. Hagyjuk, hogy kihűljön a töltelék, majd keverjük hozzá a morzsát és az egész, nyers tojást.
Tegyük a tölteléket egy késes betéttel ellátott robotgépbe, majd forgassunk rajta egy kicsit, de csak annyira, hogy itt–ott maradjanak a töltelékben harapható máj darabok. Ha kell, akkor még ízesítsük a tölteléket ízlés szerint.
A száraz pulykamellet sózzuk, borsozzuk majd a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a húson. Tekerjük fel jó szorosan, majd tekerjük be baconbe úgy, hogy mindenhol fedje be húst.
Tegyük 170 °C-os sütőbe először lefedve a tepsit fóliával 40-50 percre, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húson a bacont.
Ha elkészült, pihentessük a kész sültünket 10-15 percig.

Töltött pulykamell baconbe tekerve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: evilany
Csirkemell őzgerincformában sütve
Csirkemell őzgerincformában sütve

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: KISS
Gombával töltött borda
Gombával töltött borda

A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Barackos csirkemell
Barackos csirkemell

A húst felszeleteljük, sózzuk ès borsozzuk majd elősütjük. Egy kivajazott tepsibe tesszük őket és mindegyikre teszünk tarját meg barackot. A margarinból ès a lisztből rántást kèszí...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns ananászos csirkemell
Pikáns ananászos csirkemell

Elkészítése A a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük. A tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a turmixolt ananászt vagy an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk