190 g liszt
100 g cukor
30 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál ( szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
5 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze (240 ml) forró vízzel
A krém:
200 g félédes csokoládé, apróra vágott
1/2 csésze (120 g) tejszín
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20 cm-es tortaformában keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az olajat, ecetet, vanília aromát és a forró vizet és a habverővel
keverjük össze újra. .Egyenletesen oszlassuk szét , és süssük 25-30 percig, tűpróbáig
Hagyjuk kicsit hűlni, és távolítsuk el az oldalát Készítsük el a csokoládé ganache-t. Melegítsük fel a tejszínt egy kis serpenyőben, . Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd keverjük simára. Öntsük a torta tetejére és egy kanál segítségével alakítsunk ki virág formát a krémből
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jól elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhozzávalók / 8 adag 50 dkg félzsíros tehéntúró 5 db tojás 5 ek tejföl 10 ek aprószemű zabpehely 1 ek édesítőszer (vagy 4 ek barna cukor) 5 csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrásban lévő cukros tejben megfőzzük a búzadarát, és egy vízzel kiöblített tepsibe simítjuk. Ha megkötött ízlés szerinti krémmel megkenjük, és hűtőben lehűtjük. Kockára vágva tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit hozzávalókat összegyúrod, két részte veszed és akkorára nyújtod őket mint a tepsi amiben sütni szeretnéd. Az egyik lapot a vékonyan kikent tepsibe teszed, megk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű