menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30dkg. marhahús
.félfejvöröshagyma(6-7dkg.)
.1tojás(vagycsakasárgája)
.2tk.dijonimustár
.2tk.worchestershire-szósz
.4vékonyszelet gruyèresajt
.só,bors,cukor
. ghí-tisztítottvaj
.4db. Hamburgerzsemle
.2paradicsom
.2csemegeuborka
. ketchup (heinz)

Elkészítés:


1. Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, belereszelem a hagymát, egy csipet sóval és cukorral megszórom, majd megdinsztelem. Félreteszem kihűlni.
2. A húst a lehető legapróbbra vagdosom és egy keverőtálba teszem. Sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, a worchestershire-szószt, a hagymát és a tojássárgáját.
3. Kézzel alaposan összedolgozom és négyfelé osztom. Ha esetleg túl lágy lenne a keverék, nem lehet formázni, egy kevés panírmorzsával, vagy morzsa-parmezán keverékkel sűríthetjük.
4. Vizes kézzel golyókat formázok a húskeverékből, majd lelapítom. Zsírpapírra teszem és fél-egy órára a hűtőbe rakom. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a hús, sütéskor ne essen szét, és az ízek is jobban összeérnek.
5. A hamburgerzsemléket kettévágom, és száraz serpenyőben megpirítom a vágott felüket.
6. A serpenyőben ghít vagy vajat forrósítok, és beleteszem a húspogácsákat, egy-két percig sütöm, majd megfordítom és ráfektetek egy szelet sajtot, úgy sütöm tovább a másik felét. Én nem szeretem teljesen átsütve, így elég oldalanként egy-másfél perc a húspogácsa vastagságától függően. De aki átsütve szereti, az tovább süsse, és közepesnél erősebb lángon, ne teljes hőfokon.
7. A kisült húst a zsemlére teszem, meglocsolom kevés ketchuppal, rakok rá paradicsom és uborka karikákat, rá a zsemle kupakja és kész!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kolbász
kolbász

A húst daraboljuk és fűszerezzük, egy napig hagytuk össze érni. A hús 1/3-át nagy lyukú, majd a zsiradékkal együtt a többit a közepes rostán ledaráljuk.Nagyon jól bedagasztjuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Pirított morzsa
Pirított morzsa

Egy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat és a zsemlemorzsát 10-15 perc alatt lassú tűzön világosbarnára pirítjuk. A tűzről levéve belekavarjuk a cukrot és a fahéjat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sörös pác
Sörös pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógolyó recept sütés nélkül
Túrógolyó recept sütés nélkül

A túrót, a mézet, a darált kekszet a citromlével, vaníliacukorral jól kikeverem. Vizes kézzel gombócokká formázom, mindegyik közepébe egy fogvájót teszek és egy fél órára beteszem...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk