menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga/vajas tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tepsihez
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
fél margarin (vajas tekercshez)
fél élesztő
2 csapott ek cukor

tej
vajas tekercs esetén mazsola

Elkészítés:


Felfuttatom az élesztőt, felolvasztom a margarint, összekeverek mindent a liszttel, és lágy kelt tésztát gyúrok. Fél órát pihenttem, kinyújtom és megszórom kakaóval, vagy a margarit kieverem 10 dkg cukorral, rákenem és megszórom mazsolával. Feltekerem és kb 2ujjnyi darabokra vágom. Beleültetem a tepsibe és megkenem tojással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sós fonott kalács (Szabi)
Sós fonott kalács (Szabi)

A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc lefedve tetővel, vagy fóliával 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Kígyórétes
Kígyórétes

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgoz¬zuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Dóra Nagy
Karácsonyi illatos kalács
Karácsonyi illatos kalács

A lisztet keverőtálba szitáltam, a tojás sárgájával és a többi hozzávalóval - a langyos tej fokozatos adagolásával - jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam, letakarva langyos he...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk