1 tepsihez
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
fél margarin (vajas tekercshez)
fél élesztő
2 csapott ek cukor
só
tej
vajas tekercs esetén mazsola
Felfuttatom az élesztőt, felolvasztom a margarint, összekeverek mindent a liszttel, és lágy kelt tésztát gyúrok. Fél órát pihenttem, kinyújtom és megszórom kakaóval, vagy a margarit kieverem 10 dkg cukorral, rákenem és megszórom mazsolával. Feltekerem és kb 2ujjnyi darabokra vágom. Beleültetem a tepsibe és megkenem tojással.
A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc lefedve tetővel, vagy fóliával 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgoz¬zuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba szitáltam, a tojás sárgájával és a többi hozzávalóval - a langyos tej fokozatos adagolásával - jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam, letakarva langyos he...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz