2 rúdhoz:
70 dkg liszt
3/4 margrin
2 ek cukor
1 púps kiskanál só
2 tojás sárgája
3/4 élesztő
tej kb 2 dl
Felfuttatjuk az élsztőt. Megolvasztom a margarint, és a liszthez adom a tojássárgájával, az élesztővel meg a sóval, és puhára gyúrom. 2 cipót csinálk,més 20 pecig kelesztem. Tányér nagyságúra nyújtom, és megint pihentetem. Ezután hosszúkásra nyújtom, a széleit megtöltöm kakaóval vagy lekvárral, és egymással szembe feltekerem. Középen kettévágom és összecsavarom. A tepsiben kelni hagyom egy kicsit, és megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.
1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a kalácstészta mindenhez jó, buktától kezdve fonott kalácsig. A robot üstjébe tesszük a lisztet, csipet sót, a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt . Elindítjuk a gépet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítjük el. Két kisebb lábasba belemérünk másfél-másfél bögre cukrot. 2. Ezekre óvatosan ráöntjük a vizet, majd közepes lángon melegíteni kezdjük, de egy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű