2 rúdhoz:
70 dkg liszt
3/4 margrin
2 ek cukor
1 púps kiskanál só
2 tojás sárgája
3/4 élesztő
tej kb 2 dl
Felfuttatjuk az élsztőt. Megolvasztom a margarint, és a liszthez adom a tojássárgájával, az élesztővel meg a sóval, és puhára gyúrom. 2 cipót csinálk,més 20 pecig kelesztem. Tányér nagyságúra nyújtom, és megint pihentetem. Ezután hosszúkásra nyújtom, a széleit megtöltöm kakaóval vagy lekvárral, és egymással szembe feltekerem. Középen kettévágom és összecsavarom. A tepsiben kelni hagyom egy kicsit, és megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.
Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgaját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Andi a titkokat is megosztotta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 percre a mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk, a mazsolát a végén adjuk hozzá. Letakarva, kb. 1 óra alatt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes