menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzatölcsér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
450 g búzaliszt
50 g élesztő
5 evőkanál étolaj
1 púpozott mokkáskanál só
300 ml víz
A töltelékhez
300 g gépsonka
200 g morzsolt kukorica
1 nagy csipet só
1 marék metélőhagyma
300 ml tejföl
A lezáráshoz
200 g trappista sajt

Elkészítés:


A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk össze, én ezt celluxszal ragasztottam össze. Majd alufóliába betekertem őket. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a maradék liszttel, a fele olajjal, a maradék, kb. 2 dl vízzel, sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Egy pizza vágóval kb. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk ahogy sikerül. A tölcséreket olvasztott vajjal megkenjük, és az alsó végéről kezdve feltekerjük őket, úgy, hogy a végén ne maradjon lyuk, és a csíkok fedjék is egymást.Tepsire tesszük és 200 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Épp csak kicsit legyen színe neki mikor kivesszük, mert a töltelékkel együtt még visszamegy pár percre a forró sütőbe.A tejfölbe keverünk 1 csipet sót majd ehhez adjuk az apróra vágott felvágott felét, a kukorica felét, és a snidling felét. Jól összekeverjük.Betöltjük a tölcsérekbe majd a végére teszünk reszelt sajtot, és mehet a sütőbe pár percre míg jól megolvad a sajt.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/tolcseres_pizza_recept

Pizzatölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi májkrém (Zé)
Házi májkrém (Zé)

A finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Olajban eltett paradicsom
Olajban eltett paradicsom

A paradicsomokat négybe vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, majd kb. 20 perc múlva takaréklángon további 3-4 órát szárítjuk. Akkor jók, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Töltöttszélű pizza.
Töltöttszélű pizza.

A tészta hozzávalóit langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem, addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Málnahab
Málnahab

A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy tálba tesszük a cukorral és robotgéppel pépesítjük. A habot felverjük, a málnát hozzákeverjük, majd a cit...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk