Családireceptkönyv.hu

Pizzatölcsér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
450 g búzaliszt
50 g élesztő
5 evőkanál étolaj
1 púpozott mokkáskanál só
300 ml víz
A töltelékhez
300 g gépsonka
200 g morzsolt kukorica
1 nagy csipet só
1 marék metélőhagyma
300 ml tejföl
A lezáráshoz
200 g trappista sajt

Elkészítés:


A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk össze, én ezt celluxszal ragasztottam össze. Majd alufóliába betekertem őket. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a maradék liszttel, a fele olajjal, a maradék, kb. 2 dl vízzel, sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Egy pizza vágóval kb. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk ahogy sikerül. A tölcséreket olvasztott vajjal megkenjük, és az alsó végéről kezdve feltekerjük őket, úgy, hogy a végén ne maradjon lyuk, és a csíkok fedjék is egymást.Tepsire tesszük és 200 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Épp csak kicsit legyen színe neki mikor kivesszük, mert a töltelékkel együtt még visszamegy pár percre a forró sütőbe.A tejfölbe keverünk 1 csipet sót majd ehhez adjuk az apróra vágott felvágott felét, a kukorica felét, és a snidling felét. Jól összekeverjük.Betöltjük a tölcsérekbe majd a végére teszünk reszelt sajtot, és mehet a sütőbe pár percre míg jól megolvad a sajt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pizzatölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában
Görögös csirke szuvláki finom zöldségekkel pitában

Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verek, minden más összetevőt simára keverek egy tálban, majd hozzákeverem a tojásfehérje habot is. Icipici olajon, kis lángon,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojásfasírt - feltét (Annuskám)
Tojásfasírt - feltét (Annuskám)

Először a zsemléket áztatjuk be, amihez félbetépjük és meglocsoljuk a tejjel és ha beitta a vízzel is. 3 tojást egyesével felütünk megsózzuk és alaposan felverjük egy villával. A h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT PATISSZON PALACSINTATÉSZTÁBAN
RÁNTOTT PATISSZON PALACSINTATÉSZTÁBAN

A gyenge patisszont meghámoztam, magját eltávolítottam. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és alaposan besóztam mind a két oldaláról. Hagytam állni fél órát. Utána kinyomtam belőle a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk