A tésztához
450 g búzaliszt
50 g élesztő
5 evőkanál étolaj
1 púpozott mokkáskanál só
300 ml víz
A töltelékhez
300 g gépsonka
200 g morzsolt kukorica
1 nagy csipet só
1 marék metélőhagyma
300 ml tejföl
A lezáráshoz
200 g trappista sajt
A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk össze, én ezt celluxszal ragasztottam össze. Majd alufóliába betekertem őket. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a maradék liszttel, a fele olajjal, a maradék, kb. 2 dl vízzel, sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Egy pizza vágóval kb. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk ahogy sikerül. A tölcséreket olvasztott vajjal megkenjük, és az alsó végéről kezdve feltekerjük őket, úgy, hogy a végén ne maradjon lyuk, és a csíkok fedjék is egymást.Tepsire tesszük és 200 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Épp csak kicsit legyen színe neki mikor kivesszük, mert a töltelékkel együtt még visszamegy pár percre a forró sütőbe.A tejfölbe keverünk 1 csipet sót majd ehhez adjuk az apróra vágott felvágott felét, a kukorica felét, és a snidling felét. Jól összekeverjük.Betöltjük a tölcsérekbe majd a végére teszünk reszelt sajtot, és mehet a sütőbe pár percre míg jól megolvad a sajt.
Először a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...
Elkészítési idő:Kenyér,vaj,szép vékonyan a fasírt massza és sajt. Olyan 10-15 percig sütni.
Elkészítési idő:A banánt, túrót és a joghurtot edénybe rakod + a vaníliát, majd botmixerrel selymesre kevered. Poharakba adagolod, és hűtőbe rakod.
Elkészítési idő:A tojássárgáját kikeverjük a keményítővel és porcukorral, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet. Gőz fölött tovabb sűrítjük folyamatos keveréssel. A vajat és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: