Tésztához
8,5 dkg porcukor
6,5 dkg csokoládé
6,5 dkg vaj
3,5 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
Túrós réteg
50 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 reszelt narancshéj
20 g zselatinpor
mazsola
Tetejére
10 dkg tortabevonó
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a massza sima, mehet hozzá az olvasztott csokoládé. Egy 20 centis tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve rakd rácsra a tortaalapot, és teljesen hűtsd ki.
Az első túrós réteghez csak a hozzávalók felét használd. A túrót villával nyomkodd meg. Keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegítsd, majd a tűzről levéve öntsd hozzá a zselatint, és keverd simára. Hűtsd langyosra, és dolgozd a túróhoz. Ízlés szerint mazsolát is keverhetsz bele. A teljesen kihűlt tortát helyezd vissza a formába, kanalazd rá a tölteléket, majd egyenletesen simítsd el. Rakd hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.
A második réteghez az előzőhöz hasonlóan készítsd el a túrós tölteléket a megmaradt hozzávalókból. A hűtőből vedd ki a tortát, majd jól szórd meg tortadarával. Kanalazd rá a második réteg túrós krémet, egyenletesen simítsd el, és helyezd vissza a hűtőbe.
Ha megdermed, a bevonócsokit vízgőz felett olvaszd meg, és keverd simára. Csorgasd a torta tetejére, és hagyd hideg helyen megszilárdulni. Néhány perc múlva már szeletelheted is.
Összegyúrom de nem túl sokáig mert különben hamar leég.Hűtőbe teszem hűlni majd kis adagokban szedem ki.Kinyújtom és szaggatom.Ha tölteni akarom akkor 1 teli aljat szaggatok és 1 l...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kinyújtjuk és a - kikent, vagy sütőpapírral bevont - tepsi hátulján 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a tojással és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, mákot, tejet, sütőport és a fahéjat. Alaposan összekeverem, majd kivajazott, kilisztezett kerek tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű