Tésztához
8,5 dkg porcukor
6,5 dkg csokoládé
6,5 dkg vaj
3,5 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
Túrós réteg
50 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 reszelt narancshéj
20 g zselatinpor
mazsola
Tetejére
10 dkg tortabevonó
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a massza sima, mehet hozzá az olvasztott csokoládé. Egy 20 centis tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve rakd rácsra a tortaalapot, és teljesen hűtsd ki.
Az első túrós réteghez csak a hozzávalók felét használd. A túrót villával nyomkodd meg. Keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegítsd, majd a tűzről levéve öntsd hozzá a zselatint, és keverd simára. Hűtsd langyosra, és dolgozd a túróhoz. Ízlés szerint mazsolát is keverhetsz bele. A teljesen kihűlt tortát helyezd vissza a formába, kanalazd rá a tölteléket, majd egyenletesen simítsd el. Rakd hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.
A második réteghez az előzőhöz hasonlóan készítsd el a túrós tölteléket a megmaradt hozzávalókból. A hűtőből vedd ki a tortát, majd jól szórd meg tortadarával. Kanalazd rá a második réteg túrós krémet, egyenletesen simítsd el, és helyezd vissza a hűtőbe.
Ha megdermed, a bevonócsokit vízgőz felett olvaszd meg, és keverd simára. Csorgasd a torta tetejére, és hagyd hideg helyen megszilárdulni. Néhány perc múlva már szeletelheted is.
1. A reszelt almát a kristálycukorral jól elegyítjük. 2. Ha elolvadt a cukor, hozzákeverjük a mazsolát. 3. A masszát legalább egy órát állni hagyjuk. 4. A liszttel elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet, sütőport, kakaóport, valamint a fahéjat. A vajat vágjuk apró darabokra, keverjük össze a liszttel. Addig keverjük, míg az egyveleg állaga morzsakup...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKenyér sütő gépben dagasztottam az összes hozzávalókat bele mértem az üstbe alulra kerüljön a folyadék, kivétel a vajat azt amikor elkezd lassan összeállni a tésztánk adagokba adom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz