4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone
2 evőkanál rum vagy rumaroma
kb. 50 db babapiskóta
A piskóta áztatásához3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma
Tetejére
2-3 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg rummal összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk.
A fele krémet egyenletesen rákenjük, a többit a tetejére meg az oldalára, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. 2 órán át állni hagyjuk.
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani. Más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojást a két fajta kristálycukorral jó habosra kézi mixersegítségével jó habosra kavarjuk ki. ,majd a többi hozzávalókat adjuk hozzá jól dolgozzuk össze sűrűbb tésztát ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz