4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone
2 evőkanál rum vagy rumaroma
kb. 50 db babapiskóta
A piskóta áztatásához3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
ízlés mennyiségű rum vagy rumaroma
Tetejére
2-3 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg rummal összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk.
A fele krémet egyenletesen rákenjük, a többit a tetejére meg az oldalára, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. 2 órán át állni hagyjuk.
A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből kl keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákev...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. 2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. 3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. 2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szupertitkos recept nagyon egyszerű: felolvasztottam a kókusz-zsírt, és belekevertem a 2 evőkanál kakaóport. Majd formába csorgattam, és hagytam megszilárdulni. Ez körülbelül egy...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű