- 1 kg túró
- 150 g lágy margarin
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű barnarizsdara
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 evőkanál édesítő
- 4 egész tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1-2 csomag zero vanillin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
A tetejére:
- 1 pohár tejföl,
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
- meggy
◾️A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
◾️A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
◾️Én ezután szórtam rá a meggyet.
◾️Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. (Kb. 40 perc)
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 220°-ra A tojásokat törjük fel egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és fehéredésig kavarjuk. Adjuk hozzá a lisztet, Maizenát és a sütőport. A tészta ne legyen cs...
Elkészítési idő:a barackot vagy almát elkészitjük -megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük - egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + jogh...
Elkészítési idő: 25 percA hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztok, amelyet egy órán át kelni hagyok A tésztát 4 részre vágom és minden egyes darabot téglalappá nyújtok. Olvasztott zsírral megkenem...
Elkészítési idő: