- 1 kg túró
- 150 g lágy margarin
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű barnarizsdara
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 evőkanál édesítő
- 4 egész tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1-2 csomag zero vanillin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
A tetejére:
- 1 pohár tejföl,
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
- meggy
◾️A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
◾️A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
◾️Én ezután szórtam rá a meggyet.
◾️Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. (Kb. 40 perc)
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Szerintünk nincs karácsony zserbó nélkül, szóval ne is keresgéljetek tovább, mert itt van a PERFEKT zserbó receptje. Ugyan a vendégekre most sajnos nem kell gondolni, de legalább a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMérjük ki a lisztet és vegyítsük el a sóval, a nyírfacukorral és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a tejszínt és keverjük el csomómentesen. Ezután jöhet bele a tej, a tojások sárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk. Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, a vaníliás cukrot, citrom héját és levét. Fél óráig hideg helyen tároljuk, majd vékonyra nyújtjuk és kerek for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű