Hozzávalók
30 dkg finom liszt,
20 dkg margarin,
3 tojás sárgája,
2 dkg élesztő,
6 evőkanál tej,
3 kockacukor,
3 tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
15 dkg darált dió,
1 üveg Extra Jam (meggylekvár),
15-20 szem meggy
Elkészítése
A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.
Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük, megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen.
A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.
A tekercseket szorosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 250 fokra előmelegítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű