Családireceptkönyv.hu

Macskaszem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók
30 dkg finom liszt,
20 dkg margarin,
3 tojás sárgája,
2 dkg élesztő,
6 evőkanál tej,
3 kockacukor,
3 tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
15 dkg darált dió,
1 üveg Extra Jam (meggylekvár),
15-20 szem meggy

Elkészítés:



Elkészítése
A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.

Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük, megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen.

A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.

A tekercseket szorosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános Piskóta Tallér
Banános Piskóta Tallér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes tiramisu
Meggyes tiramisu

Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 250 fokra előmelegítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Habos Almás
Habos Almás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos panna cotta
Joghurtos panna cotta

Elkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk