250 g erdei gyümölcs
50 g cukor
citromlé
70 ml víz
250 g mascarpone
320 g natúr joghurt
Porcukor ízlés szerint
40 g csokoládés keksz
Tejszínhab
1 evőkanál rum
Kezdjük azzal, hogy a gyümölcsöt, cukrot, citromlevet és vizet felfőzzük, majd körülbelül 2 percig forraljuk, időnként megkeverve, amíg a gyümölcsök szétfőnek és jó állagúvá válnak. Keverjük hozzá a rumot, és hagyjuk kihűlni.
Közben a mascarponét keverjük simára a joghurttal, ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kekszeket durvára törjük, és belekeverjük a mascarpone-joghurt keverékbe, majd eloszlatjuk desszertpoharakban.
A kihűlt gyümölcsös masszát óvatosan rétegezzük a mascarpone-joghurt réteg tetejére. Díszítsük tejszínhabbal és néhány friss áfonyával, majd tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálalás előtt néhány órával készítsük el, hogy kellően behűljön
A zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet. Ezután öntsük fel a tejjel, és i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a csipet sóval robotgéppel verni kezdjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, folyamatos keverés mellett. A keményítőt rászitáljuk, hozzáadjuk az ecetet és ös...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűMélyebb tál aljába babapiskóta, meglocsolni kis rummal , rá csoki vagy más puding rá egy kis gyümölcs erre megint egy réteg babapiskóta, megint puding így tovább amíg van hozzávaló
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű