250 g erdei gyümölcs
50 g cukor
citromlé
70 ml víz
250 g mascarpone
320 g natúr joghurt
Porcukor ízlés szerint
40 g csokoládés keksz
Tejszínhab
1 evőkanál rum
Kezdjük azzal, hogy a gyümölcsöt, cukrot, citromlevet és vizet felfőzzük, majd körülbelül 2 percig forraljuk, időnként megkeverve, amíg a gyümölcsök szétfőnek és jó állagúvá válnak. Keverjük hozzá a rumot, és hagyjuk kihűlni.
Közben a mascarponét keverjük simára a joghurttal, ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kekszeket durvára törjük, és belekeverjük a mascarpone-joghurt keverékbe, majd eloszlatjuk desszertpoharakban.
A kihűlt gyümölcsös masszát óvatosan rétegezzük a mascarpone-joghurt réteg tetejére. Díszítsük tejszínhabbal és néhány friss áfonyával, majd tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálalás előtt néhány órával készítsük el, hogy kellően behűljön
Piskótatekercs receptje: 5 tojás szétválasztva, fehérjéket kemény habbá verjük. Sárgájákat 5 kanál eritrittel habosra keverni majd jön bele 5 kanál bambuszrost liszt, fél csomag sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.- Hozzávalókat összekeverni 2.- 1 órát pihentetni 3.- Tésztát kinyújtani 1,5 cm vastagságúra 4.- Kiszaggatni 5.- Olajban kisütni
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű