250 g erdei gyümölcs
50 g cukor
citromlé
70 ml víz
250 g mascarpone
320 g natúr joghurt
Porcukor ízlés szerint
40 g csokoládés keksz
Tejszínhab
1 evőkanál rum
Kezdjük azzal, hogy a gyümölcsöt, cukrot, citromlevet és vizet felfőzzük, majd körülbelül 2 percig forraljuk, időnként megkeverve, amíg a gyümölcsök szétfőnek és jó állagúvá válnak. Keverjük hozzá a rumot, és hagyjuk kihűlni.
Közben a mascarponét keverjük simára a joghurttal, ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kekszeket durvára törjük, és belekeverjük a mascarpone-joghurt keverékbe, majd eloszlatjuk desszertpoharakban.
A kihűlt gyümölcsös masszát óvatosan rétegezzük a mascarpone-joghurt réteg tetejére. Díszítsük tejszínhabbal és néhány friss áfonyával, majd tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálalás előtt néhány órával készítsük el, hogy kellően behűljön
1 Keverjük simára a kukoricakeményítőt 50 g nádcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliarúd kikapart belsejével és egy pici tejjel. 2 A többi tejet a már kikapart vaníliarúddal tegyük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűMindent jól összekeverni, megfőzni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémesre keverjük a cukrot a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a narancshéjat (vagy narancs aromát), és alaposan összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAmíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz