A tésztához szükséges:
1 nagyobb tojás
60 g margarin
250 g méz
1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
500 g liszt
A krémhez szükséges:
8 ek. kristálycukor
1 ek. búzadara
1 l tej
2 cs. Bourbon vaníliás cukor
3 dl habtejszín
A tésztát még a sütést megelőző nap kell összegyúrni! Olvasszuk fel a margarint és a mézet. Keverjük el a lisztben a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a tojást és végül egy fakanállal alaposan keverjük össze mindezt a felolvasztott margarinnal.
Ha kissé szárazabb lenne a tésztánk, egy kevés olvasztott margarint adhatunk hozzá, ha pedig nagyon ragadós, akkor liszttel javítsuk!
Tekerjük folpackba és egy teljes éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejbegrízzel.
A tésztát nyújtsuk 4 egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon légkeveréssel süssük meg őket.
A kihűlt lapokat óvatosan kenjük meg krémmel.
Pár órát hagyjuk pihenni, majd neki is eshetünk végre!
A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütünk. Egy kis edényben felforrósítjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kétféle cukrot...
Elkészítési idő: 10 + 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A tojássárgát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 3. Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet. 4. Csomómentesre keverjük az olajjal és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű