menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához szükséges:

1 nagyobb tojás

60 g margarin

250 g méz

1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék

1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
500 g liszt

A krémhez szükséges:

8 ek. kristálycukor

1 ek. búzadara

1 l tej

2 cs. Bourbon vaníliás cukor

3 dl habtejszín

Elkészítés:


A tésztát még a sütést megelőző nap kell összegyúrni! Olvasszuk fel a margarint és a mézet. Keverjük el a lisztben a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a tojást és végül egy fakanállal alaposan keverjük össze mindezt a felolvasztott margarinnal.
Ha kissé szárazabb lenne a tésztánk, egy kevés olvasztott margarint adhatunk hozzá, ha pedig nagyon ragadós, akkor liszttel javítsuk!

Tekerjük folpackba és egy teljes éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.

Közben verjük fel a habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejbegrízzel.

A tésztát nyújtsuk 4 egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon légkeveréssel süssük meg őket.
A kihűlt lapokat óvatosan kenjük meg krémmel.
Pár órát hagyjuk pihenni, majd neki is eshetünk végre!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Egyszerű vaníliakrémes palacsinta
Egyszerű vaníliakrémes palacsinta

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütünk. Egy kis edényben felforrósítjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kétféle cukrot...

Elkészítési idő: 10 + 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Tejmentes gofri
Tejmentes gofri

1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A tojássárgát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 3. Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet. 4. Csomómentesre keverjük az olajjal és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Habos diós kifli Borbás M.
Habos diós kifli Borbás M.

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás-diós kevert tészta
Almás-diós kevert tészta

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk