Családireceptkönyv.hu

Habos diós kifli Borbás M.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

30 dkg liszt

10 dkg vaj

1 ek. porcukor

3 db tojás sárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej, amennyit a tészta felvesz



A töltelékhez:

3 tojás fehérje

25 dkg porcukor

darált dió, ízlés szerint

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáöntjük a már előkészített alapanyagokhoz és puha állagú tésztát gyúrunk. Amikor a tészta szépen összeállt, letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a habot.

A tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött elkezdjük felverni. Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor levesszük a tűzről és hidegen verjük tovább, amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)

Ha elkészültünk a habbal, akkor kivesszük a tésztát a hűtőből és 3 cipót formázunk belőle, majd lisztezett nyújtódeszkán, egyenként téglalap formára, és nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a hab 1/3-ával, ízlés szerint megszórjuk a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük. Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, félhold alakú kifliket szaggatunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A másik két lappal ugyanígy járunk el. Mielőtt megsütnénk a süteményt, 10-15 percet pihentetjük, ekkor egy kicsit kelni fog a tészta. Előmelegített, 200 fokos sütőben, világosbarnára sütjük a kifliket. (Nagyjából ez körülbelül 8 perc, de sütőtől függ, hogy pontosan mennyi időre van szükség a tökéletes sütéshez.) Miután langyosra hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.

Habos diós kifli Borbás M.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pudingos, meggyes tejfölös sütemény
Pudingos, meggyes tejfölös sütemény

tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Habcsók
Habcsók

1. A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos pite
Citromos pite

A darált diót, olvasztott kókuszolajat, xillitet és a tojás sárgáját összedolgozzuk, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk. Hűtőben tároljuk, míg a krém készül. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Krémes - Horizont szelet
Krémes - Horizont szelet

1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. (Kellemet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk