Képlékeny, könnyen formázható massza, melyet a marcipánhoz hasonlóan használhatunk. Légmentesen becsomagolva tároljuk! Készülhet ét, tej vagy fehér változatban.
500 gr csokoládé vagy tortabevonó
180 gr glukóz szörp
Olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a kb. 38C-ra melegített glukóz szörpöt és keverjük amíg a massza összeáll. Ezt követően, egy edény felett kézbe véve, kb. 5-8 percig, mint a karamellt húzzuk, hogy a felesleges zsiradék eltávozzon. Műanyag zacskóba légmentesen becsomagolva hagyjuk pihenni 1 napot. Formázáshoz gyúrjuk át, (mikroban rövid ideig melegíthető) hogy, visszapuhuljon.
Elkészítése: A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű