240 g puha vaj -nem margarin-
300 g porcukor
125 ml tejszín
180 g fehér csokoládé
1 tk vanília kivonat
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött. Igyekezzünk jó minőségű fehér csokoládét vásárolni,
mert a gyengébb minőségnél előfordul, hogy be grízesedik olvasztás közben.
A vajat keverjük habosra a porcukorral.
Adjuk hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot.
Miután langyosra hűlt a csokoládé azt is keverjük bele a vajkrémbe. Jó alaposan keverjük át.
A kifliket felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukrokkal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket sorban lerakjuk, meglocsoljuk a cukros tejjel és megszórjuk a cukros dióval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük a hozzávalókból A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben felold...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kivajazott tepsibe ostyalapot teszünk. 2. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. 3. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáa...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű