240 g puha vaj -nem margarin-
300 g porcukor
125 ml tejszín
180 g fehér csokoládé
1 tk vanília kivonat
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött. Igyekezzünk jó minőségű fehér csokoládét vásárolni,
mert a gyengébb minőségnél előfordul, hogy be grízesedik olvasztás közben.
A vajat keverjük habosra a porcukorral.
Adjuk hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot.
Miután langyosra hűlt a csokoládé azt is keverjük bele a vajkrémbe. Jó alaposan keverjük át.
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, mint egy piskótát kikeverünk és sütjük. A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a kihabosí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy aprótígéppel összedaráljuk az Oreokat és mogyorót, majd az olvasztott vajjal elkeverjük és poharakba adagoljuk. A mascarponét elkeverjük a nutellával és a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük fakanállal, majd egy őzgerincformát kivajazunk és a masszát belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük (tűpróbát végezzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű