Az alaphoz
4 db alma
A tésztához
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 ml étolaj
A szóráshoz
1 evőkanál cukor - barna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
Négy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk.
Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszeleteket, egymásra rakosgatva.
Egy tálban elkezdjük felverni a két tojást, majd hozzáadagoljuk 2-3 részletben a cukrot és legmagasabb fokozaton habbá verjük. Jól habosítsuk fel!
Összekeverjük a lisztet a fahéjjal, majd hozzáadagoljuk az olajjal együtt a tojásos-cukros masszához. Jól átkeverjük a tésztát.
A masszát az almaszeletekre öntjük.
Kicsit megrázogatjuk a formát, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal a tetejét, majd 35-40 percre, 185 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Még melegen lehet tálalni, mondjuk vaníliafagyival. ;)
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, 2-3 dl tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Folytonos kevergetéssel krémmé főzzük. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot megpirítjuk,majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a sűrített tejet és a margarint.Amikor összeolvadt belerakjuk a diót is.10 percig hűtjük,2-2 ostyalap közé kenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési idő:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű