Az alaphoz
4 db alma
A tésztához
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 ml étolaj
A szóráshoz
1 evőkanál cukor - barna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
Négy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk.
Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszeleteket, egymásra rakosgatva.
Egy tálban elkezdjük felverni a két tojást, majd hozzáadagoljuk 2-3 részletben a cukrot és legmagasabb fokozaton habbá verjük. Jól habosítsuk fel!
Összekeverjük a lisztet a fahéjjal, majd hozzáadagoljuk az olajjal együtt a tojásos-cukros masszához. Jól átkeverjük a tésztát.
A masszát az almaszeletekre öntjük.
Kicsit megrázogatjuk a formát, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal a tetejét, majd 35-40 percre, 185 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Még melegen lehet tálalni, mondjuk vaníliafagyival. ;)
A tojás sárgákat a cukor felével elkeverjük, a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, és a darát belefőzzük. A tojás sárgákhoz forrón hoz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 20 percre betesszük a fagyasztóba. (Azért kell betenni a fagyasztóba, mert így könnyebb lesz lereszelni a tésztát.) Utána kizsírozott, lisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesMeglangyosítjuk a tejet, beleszórunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan elkeverjük és 5 percre félretesszük. Tálba szitáljuk a liszteket, elvegyítjük a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az epreszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű