menu

Családireceptkönyv.hu

Rétegelt almatorta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
4 db alma
A tésztához
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 ml étolaj
A szóráshoz
1 evőkanál cukor - barna
1 teáskanál fahéj (őrölt)

Elkészítés:


Négy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk.
Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszeleteket, egymásra rakosgatva.
Egy tálban elkezdjük felverni a két tojást, majd hozzáadagoljuk 2-3 részletben a cukrot és legmagasabb fokozaton habbá verjük. Jól habosítsuk fel!
Összekeverjük a lisztet a fahéjjal, majd hozzáadagoljuk az olajjal együtt a tojásos-cukros masszához. Jól átkeverjük a tésztát.
A masszát az almaszeletekre öntjük.
Kicsit megrázogatjuk a formát, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal a tetejét, majd 35-40 percre, 185 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Még melegen lehet tálalni, mondjuk vaníliafagyival. ;)

Rétegelt almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marlenka--Gizi receptjei
Marlenka--Gizi receptjei

Egy fém tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot, és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor teljesen fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Szilvás pite
Szilvás pite

A tojást a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat a citromhéjat, sütőport és a lisztet, majd simára keverjük. A tepsit kivajazzuk majd zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött zsemle
Töltött zsemle

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
. Rákóczi túrós korongok
. Rákóczi túrós korongok

A vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk