Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon.
Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon
A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A nádcukrot és a vajat tegyük egy mélyebb serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a vaníliás tölteléket: 600 ml tejbe beleöntjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk, ezután kihűtjük. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesSzitáljuk össze a lisztet, sütőport, kakaóport, valamint a fahéjat. A vajat vágjuk apró darabokra, keverjük össze a liszttel. Addig keverjük, míg az egyveleg állaga morzsakup...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű