40 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
savanykás lekvár
máz
csokoládé
olaj
A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg összeáll, és egy éjszakára hűtőbe tesszük! Kevés liszttel behintjük a gyúródeszkát, vékonyra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk belőle.
Szorosan egymás mellé tehetjük a tepsibe, mert nem nőnek össze, világos, rózsaszínűre sütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne az Islerek felső felét. Mielőtt megkötne a csoki, majd megszórhatjuk dióval vagy mogyoróval. Amikor kihűlt valamilyen savanykás lekvárral, áfonya, málna, esetleg nutella krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk
A hozzávalókat összeállítjuk és három lapban megsütjük. Krém: 4 kanál lisztet elkavarunk fél liter tejjel, állandó mellett sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, 18 dkg margarint, vagy vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a cukorral és a puha Ramaval habosra keverjük. Hozzátesszük a sütőporos lisztet és a vaníliás cukrot, majd a 1,5 dl tejet. Ezután a tésztát kettévesszük és az egyik f...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: KönnyűTegyünk félre egy marék epret. A többiből készítsünk pürét. Keverjük össze a joghurttal és adjuk hozzá a citromlevet. Ízesítsük a masszát a vaníliás cukorral, majd töltsük azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű