40 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
savanykás lekvár
máz
csokoládé
olaj
A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg összeáll, és egy éjszakára hűtőbe tesszük! Kevés liszttel behintjük a gyúródeszkát, vékonyra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk belőle.
Szorosan egymás mellé tehetjük a tepsibe, mert nem nőnek össze, világos, rózsaszínűre sütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne az Islerek felső felét. Mielőtt megkötne a csoki, majd megszórhatjuk dióval vagy mogyoróval. Amikor kihűlt valamilyen savanykás lekvárral, áfonya, málna, esetleg nutella krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk
A rolókhoz egy serpenyőben olvasszuk össze a cukrot és a mézet a vajjal. Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (légkeveréses). Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. 2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPici cukros langyos tejben fefuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval. Ezt a legkönnyebb robotgép habverő részével csinálni, hogy jó könnyű, habos legyen a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű