menu

Családireceptkönyv.hu

Ischler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
savanykás lekvár
máz
csokoládé
olaj

Elkészítés:


A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg összeáll, és egy éjszakára hűtőbe tesszük! Kevés liszttel behintjük a gyúródeszkát, vékonyra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk belőle.

Szorosan egymás mellé tehetjük a tepsibe, mert nem nőnek össze, világos, rózsaszínűre sütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne az Islerek felső felét. Mielőtt megkötne a csoki, majd megszórhatjuk dióval vagy mogyoróval. Amikor kihűlt valamilyen savanykás lekvárral, áfonya, málna, esetleg nutella krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mandulás habroló
Mandulás habroló

A rolókhoz egy serpenyőben olvasszuk össze a cukrot és a mézet a vajjal. Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény

1. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (légkeveréses). Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. 2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer / csokis
Linzer / csokis

Egy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
***Goffri
***Goffri

Pici cukros langyos tejben fefuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval. Ezt a legkönnyebb robotgép habverő részével csinálni, hogy jó könnyű, habos legyen a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk