300 gr süteményliszt (Alfa mic és Barbara vegyesen)
125 gr porcukor
125 gr margarin
2 egész tojás
fél kk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 kk vanília aroma
A kakaós tésztába:
2 ek kakaó
1 ek porcukor
A tészta hozzávalót összegyúrtam, két részre osztottam, az egyik feléhez hozzáadtam a kakaóport és a porcukrot, azt is összegyúrtam majd 1 órára hűtőbe tettem. Az 1 óra leteltével kivettem, rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam.
Kiszagattam, sütőpapíros tepsiben 180 fokon 10 percet sütöttem.
Én csak simát csináltam és csokilapot ragasztottam rá.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elekt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőbe pihentetjük. Ha kész a töltelék, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a csipet sót és a vanília magokat. Öntsük fel a tejjel és takarék lángon (kevésbé gyakorlottak vízgőz fölött)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű