FONDAN
1 kgporcukor
6 evőkanál víz
Fél kocka rama
2-3 evőkanál méz
1 csomag Horváth Rozi zselatin
A vízbe beáztatom a zselatint, majd felolvasztom, nemforralom
Beleteszem a mézet, a vajat, és szépen elkeverem benne.
Ez a folyadék mehet bele a cukorba, és addig dolgozom össze,míg szép sima tésztát nem kapunk. Mindig keményítőn kell nyújtani. Ha száraz, akkor vajas kézzel átgyúrom, ha ragad, akkor kevés keményítőmehet bele.
egy evökanál zselatint leöntöd 6 evökanál vizzel megvárod mig megdagad majd alágyujtod a gázt beleteszel 5dkg vajat és két evökanál mézet felmelegited de nem fözöd leveszed és kihülés után szorod bele a porcukrot amennyit felvesz folyamatosan kevered majd mikor már nem tudod keverni kiöntöd az asztalra és addig gyurod tovább amig ragad az nem baj ha egy kicsit ragad mert utána beteszed zacskoba és egy kis idö után megkeményedik és étkezési keményitön nyujtod és teszed a tortára
Elkészítés : a vajat, és a csokoládét olvasszuk fel, adjuk hozzá a gesztenyemasszát. ( Én ezt úgy oldottam meg egyszerűen, hogy a vajat kissé folyósra olvasztottam a mikróba, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba mérjük. Egyszerre mehet bele minden. A csokit apró darabokra kell vágni. Összegyúrjuk az egészet. Diónyi golyókat formázzunk belőle. Szilikonlappal v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a lapokat az alábbi recept szerint. Habár első látásra babrásnak tűnik a művelet, higyjétek el nekem, mégsem az. El lehet készíteni 50-60 perc alatt akár pár nappal a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, porcukor és tejport elkeverjük. A száraz hozzávalókat beleszórjuk a forró tejbe, csomómentesre keverjük. Homogén masszát kapunk, amit 3 egyenlő részre osztjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű