menu

Családireceptkönyv.hu

Darálós keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Anyukám receptje a régi időkből,de Ő zsírral készítette.
20 dkg zsírt írt a recept.
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás
2 csg. vaníliás cukor
18 gr /másfél csg) sütőpor
A díszítéshez:
10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A margarint a cukrokkal krémesre keverjük,majd egyenként hozzá adjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Pár órát pihentetjük.
Én a fagyasztóba tettem fél órára és ezután húsdarálóra szereltem a formát és különböző formákat daráltam ki ,úgy 8-10 cm-es hosszúakat.
180 fokra melegített sütőben világosra sütöttem.
3 nagy méretű tepsivel sült ki.
A tepsit enyhén margarinnal kenjük le.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszítettem.
Sokáig eláll,nagyon finom.

Darálós keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta torta
Palacsinta torta

Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és egy sor ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalagos farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk

Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat és olvasztott zsírt csak a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tésztához a vajat és a lisztet összemorzsolom . Hozzáadom a többi belevalót és összegyúrom . Cipóvá formázom és 20 percre hűtőbe teszem . Ezután lisztezett deszkán 7-8 mm vastagr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes túrós brownie
Meggyes túrós brownie

A csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk. 2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk