Anyukám receptje a régi időkből,de Ő zsírral készítette.
20 dkg zsírt írt a recept.
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás
2 csg. vaníliás cukor
18 gr /másfél csg) sütőpor
A díszítéshez:
10 dkg olvasztott csokoládé
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük,majd egyenként hozzá adjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Pár órát pihentetjük.
Én a fagyasztóba tettem fél órára és ezután húsdarálóra szereltem a formát és különböző formákat daráltam ki ,úgy 8-10 cm-es hosszúakat.
180 fokra melegített sütőben világosra sütöttem.
3 nagy méretű tepsivel sült ki.
A tepsit enyhén margarinnal kenjük le.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszítettem.
Sokáig eláll,nagyon finom.
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martini...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A porcukrot elkevertem a vaníliás cukorral és a vajjal, egyenként hozzáadtam a tojásokat. 2. A lisztbe beleszórtam a sütőport, majd a tejjel együtt fokozatosan hozzáöntöttem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A töltelék hozzávalóit jól elkavarjuk, majd golyókat formálunk belőle és a tészta különböző részeire tesszük, így lesz színes a piskóta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: 1. lépés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenünk 10 g vajjal. 2. lépés: Megolvasztjuk a 90 g vajat 3. lépés: A darált kekszhez és mogyoróhoz keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű